Nieuws

09 september 2017

Campagne Feel Fine Online - Week tegen pesten - van start

Op 1 september is de nieuwe campagne van de jarige Stichting Omgaan met Pesten, die 12,5 jaar bestaat, 'Feel Fine Online’ gelanceerd. Deze campagne is gericht op het bewust maken van jong & oud van het belang je goed te voelen in deonline-wereld. Want naast de risico’s die er zijn, biedt de onlinewereld vooral een plek om te delen wie je bent, wat je doet en beleeft met elkaar en om plezier te maken of je vrienden te ontmoeten. De campagne nodigt jong & oud uit om deze omgeving positief te gebruiken. Ga er goed mee om zonder een ander te schaden en gebruik de omgeving juist om anderen een goed gevoel te geven. En maak je een misser? Maak het dan goed! Zorg voor herstel. Schaad iemand anders jou? Kom voor jezelf op, blijf in je kracht of vraag hulp.

De campagne valt samen met de week tegen pesten (18 t/m 22 september) die wordt georganiseerd door de overheid. Met de campagne haakt de stichting aan bij het landelijk thema van School & Veiligheid ‘Online Pesten Pak ’t aan!’.

Op vrijdag 15 september lanceert de Stichting de videoboodschap ‘Feel Fine Online’ om 9.00 uur. Online natuurlijk! Hier vragen 8 jongeren met een zangtalent die elkaar hebben ontmoet tijdens het junior song festival 2014.aandacht voor de week tegen pesten en laten hun stem horen. Op maandag 18 september, wordt de nieuwe mini-animatiefilm ‘Feel Good Online’ om 9.00 uur gelanceerd als ‘opener’ voor de week tegen pesten. Scholen worden uitgenodigd om mee te kijken tijdens de lancering op het eigen YouTube kanaal van de Stichting en samen af te tellen en de week tegen pesten in te luiden. Bij de videoboodschap van het ‘Junior Song Festival 2014’ en de animatie ‘Feel Fine Online’ hoort ook een gratis lesbrief voor scholen. Hierin vindt u nadere ‘tips voor het gesprek naar aanleiding van de filmpjes’, werkvormen voor in de klas en een poster. Deze is aan te vragen vanaf 8 september via www.omgaanmetpesten.nl/dag-week-tegen-pesten of info@omgaanmetpesten.nl.

Veel succes met het inzetten van al dit mooie materiaal!

Helen Wildeboer, trainer van Stichting Omgaan met Pesten te Heiloo
(YosoY Training Coaching & Advies)





» volledig nieuws