Nieuws

11 mei 2017

Groep 7/8 St. Michaelschool ontvangt Stevige Stap diploma

Vandaag kregen de leerlingen uit groep 7/8 van de St. Michaëelschool in Zuidschermer hun diploma uitgereikt van de brugklastraining Stevige Stap. Begin maart startte deze training op school om de leerlingen met meer zelfvertrouwen en weerbaar de overstap te laten maken naar de brugklas. Van een kleine dorpsschool naar een grote middelbare school is een hele overstap en daarom wilden wij onze leerlingen graag deze training aanbieden, aldus directrice Saskia v/d Geer.

De leerlingen leerden tijdens deze training o.a. het belang van een sterke houding, zichzelf te presenteren, nieuwe contacten te leggen, om te gaan met groepsdruk, pesterijen en conflicten, positief te denken, eigen kwaliteiten te kennen en natuurlijk hoe je het makkelijkste je huiswerk kunt plannen en leren.Ook ouders werden, door een informatieavond en door het huiswerk waaraan de kinderen thuis samen met hun ouders werkten, betrokken bij de training. “Door niet alleen de leerkracht, maar ook de ouders te betrekken bij de training, bereik je het mooiste resultaat”, aldus Helen Wildeboer, trainer van YosoY Training Coaching & Advies die deze training verzorgde. “Ouders hebben tenslotte een grote invloed op de vorming van het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van hun kind.” Ouders waren erg enthousiast over de informatieavond die, aldus de ouders zelf, zorgde voor bewustwording en de handvatten om hier thuis mee aan de slag te gaan.

Natuurlijk blijven de leerlingen de komende weken zowel op school als thuis verder oefenen met alles wat ze hebben geleerd. Na de zomervakantie wordt er nog een terugkomles georganiseerd om ervaringen en tips van de nieuwe brugklassers uit te wisselen. Nu op naar een mooi einde van het schooljaar en een mooie start in de brugklas.

Op de foto: De trotse leerlingen uit groep 7/8 van de St. Michaëlschool met hun Stevige Stap diploma uitgereikt door de trainers Helen Wildeboer en Inge Cornelisse.



» volledig nieuws