Nieuws

21 december 2016

Moeder: Ik zie de training als een Sta-SAMEN-Sterk-training

Een aantal weken geleden namen weer heel wat kinderen in Heiloo hun Sta Sterk diploma in ontvangst. Een van de ouders zond mij een dag voor dit afscheid van de Sta Sterk training een e-mail. In dit bericht verwoord zij zo mooi wat ik al jaren aangeef aan ouders: je kind op Sta Sterk training betekent niet dat je als ouders niets doet en afwacht. Betrokkenheid bij het leerproces, ondersteuning van je kind en kijken naar je eigen rol en invloed als ouder zijn heel belangrijk om het kind hele mooie resultaten te laten behalen door het volgen van de training.
Deze moeder wil haar ervaringen met de training graag met jullie delen.

28 november 2016

Beste Helen,

Waarschijnlijk is het morgen tijdens het afscheid van de Sta Sterk training een drukke en gezellige middag, daarom wil ik je via deze mail alvast even bedanken voor de afgelopen 10 woensdagmiddagen. Het heeft mijn zoon, maar ook zeker ons als gezin, veel positieve veranderingen gebracht. Vooral de twee informatie avonden waren voor mij heel leerzaam. Er waren voorbeelden waar ik mezelf zeker in herkende. Bijvoorbeeld het 'pamperen', ik zeg vaak: "laat mij het maar doen" of "doe dat maar niet" om het vervolgens over te pakken. Mijn zoon zegt vaak "ik doe het toch nooit goed" of "het is ook nooit goed"... Maar ik zie nu in dat ik hem dat gevoel geef. Het is goed bedoeld van mijn kant, het komt voort uit bezorgdheid en dat ik het mijn kindjes naar de zin wil maken, alles zo zorgeloos mogelijk maar ik zie wel in dat ik ze 'klein' houdt op deze manier. Dus daar kan ik zeker wat in verbeteren. Straks in het echte leven kan ik ook niet altijd hun handjes vast blijven houden Mijn zoon vertrouwen geven en dingen zelf laten doen, daar heeft hij veel meer aan. Ik heb nog twee dochters, maar die geven heel goed zelf aan als ze iets zelf willen doen. Mijn zoon niet, dat is zijn karaktertje waarschijnlijk. Dat zal ik zelf meer moeten stimuleren.

Ook de 'helpende-gedachte' vond ik heel leerzaam en deze zal ik zeker gebruiken in moeilijke situaties voor de kinderen.

Ik zie de training als een Sta-SAMEN-Sterk training en ik zal in de toekomst bewuster handelen. Mijn zoon is een lieve gevoelige jongen, kwaliteiten die hem ver gaan brengen in het leven, maar hij had soms ook veel 'last' van deze karaktereigenschappen. Ik heb het idee dat hij daar nu veel beter mee omgaat. Dus dank daarvoor. Daarbij ging hij iedere week heel graag heen, iets wat ook veel zegt over jouw manier van training geven.

Ik vond het interessant en ik heb zin om met deze nieuwe inzichten(samen met het gezin) aan de slag te gaan .

Vele groetjes,

Moeder van zoon 9 jaar



» volledig nieuws