Ouders

Als ouder wilt ue het liefst dat uw kind lekker in zijn vel zit, vertrouwen heeft in zichzelf en plezier heeft in de omgang met andere kinderen. Helaas is dit niet altijd het geval.

Als ouder kunt u bijvoorbeeld merken dat uw kind:
- erg onzeker is;
- moeite heeft vrienden te maken;
- over zich heen laat lopen door leeftijdgenootjes;
- een negatief beeld heeft van zichzelf;
- vaak beren op de weg ziet en piekert;
- wordt gepest;
- bang is om fouten te maken in bijvoorbeeld schoolwerk;
- erg bezig is met wat anderen van hem/haar zullen denken;
- blokkeert zodra er een prestatie moet worden geleverd;
- bang is voor nieuwe dingen;
- vaak buikpijn, hoofdpijn heeft, moe is of slecht slaapt;
- vaak boos is en/of vaak in een conflict terecht komt.

Wat kunt u als ouder doen om uw kind verder te helpen?

Het is erg belangrijk om als ouder open te staan voor het kind en een luisterend oor te bieden. Uw kind complimenten te geven voor wat het goed doet en te begeleiden bij hoe het dingen die niet goed zijn gegaan de volgende keer beter kan oplossen. Geef het kind de ruimte om zelf dingen te leren en geef het taken en verantwoordelijkheid. Hier groeien ze van en hier krijgen ze zelfvertrouwen van. 

Als er meer nodig is

Niet altijd is dit genoeg om te zorgen dat uw kind weer lekker in zijn vel zit. Er is dan meer nodig. YosoY Training Coaching & Advies biedt kinderen en hun ouders ondersteuning bij de persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren door training en coaching op het gebied van: assertiviteit/sociale weerbaarheid, sociale vaardigheid, omgaan met pesten & het de baas worden van faalangst. Het vergroten van het zelfvertrouwen en het werken aan een positief zelfbeeld zijn hierbij erg belangrijk. Dit kan in de vorm van groepstrainingen of een individueel traject op maat.