Nieuws

27 juni 2018

Het Sta Sterk diploma is binnen!

Afgelopen april startten er voor de 25ste keer Sta Sterk groepen in Heiloo. Vanmiddag mochten maar liefst 15 deelnemers afkomstig uit Castricum, Alkmaar, Limmen, Heiloo, Bergen, De Rijp en Egmond aan den Hoef het Sta Sterk diploma in ontvangst nemen. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: meer durven, voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, vrienden maken, meer zelfvertrouwen, etc.

» lees meer

13 juni 2018

Trots op het Faalangst de baas diploma

Gisteren was het dan eindelijk zover: vijf Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 weken hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Drie meiden en twee jongens uit Heiloo, Castricum, Heerhugowaard en Egmond a/d Hoef werkten de afgelopen weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, spreekbeurten, het aangaan van nieuwe dingen en het opkomen voor zichzelf.

» lees meer

11 mei 2018

Wat vonden zij van de training?

Meivakantie betekent niet alleen geen trainingen geven en genieten van het mooie weer en het eigen gezin maar ook………..: al die klussen die geen spoed hebben maar zich ook maar opstapelen eens gaan aanpakken. Een van de klussen was het verwerken van de evaluaties van de trainingen van de eerste maanden van dit jaar.

» lees meer

19 april 2018

Weerbaar en vol vertrouwen naar de brugklas: Stevige Stap training

Nog een klein half jaar en dan maken de kinderen uit groep 8 de overstap naar de brugklas. Een nieuwe fase waarin ze geconfronteerd worden met veel nieuwe dingen zoals: andere klasgenoten, (veel) nieuwe docenten, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk. Is uw kind onzeker en ziet hij of zij hier tegenop? Twijfelt uw kind of en hoe nieuwe vrienden te maken? Vraagt u zich af of uw kind deze overstap goed kan maken? Dan kan de Stevige Stap training, die binnenkort van start gaat, uw kind verder helpen.

» lees meer