Nieuws

22 december 2020

Start met werken aan zelfvertrouwen en weerbaarheid in het nieuwe jaar bij YosoY

Werken aan het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid of niet meer bang zijn om fouten te maken of het niet goed te doen? Meld je dan snel aan voor een intake! In januari starten nieuwe Sta Sterk en Faalangst de baas groepen bij YosoY in Heiloo.
Neem contact op via e-mail info@yosoyheiloo.nl of telefoon op 06 – 53 53 92 19.

» lees meer

19 november 2020

Sta Sterk diploma in coronatijd net even anders dan anders

Gisteren was het dan eindelijk zover: 12 trotse kinderen kregen hun Sta Sterk diploma uitgereikt in Heiloo.
In dit jubileumjaar van YosoY waarin we te maken hebben met coronamaatregelen gaat het een en ander na 10 jaar net even anders dan anders. In september startten in Heiloo groep nummer 67 en 68 met hun Sta Sterk training. Gelukkig konden de lessen voor de kinderen tot en met les 9 gewoon plaatsvinden zoals altijd op het van tevoren handen ontsmetten en tafels schoonmaken na. Helaas moesten we ook een deelnemer 2 weken missen vanwege quarantaine.

» lees meer

18 september 2020

Brugklassers trots op hun Stevige Stap diploma

De overstap naar de brugklas is niet zo maar wat. Zeker niet in deze bijzondere periode met alle maatregelen rondom het coronavirus dat al veel onzekerheid met zich meebrengt voor iedereen. De overstap maar de middelbare school is ook een hele verandering niet alleen in het leven van de nieuwe brugklassers zelf, maar ook in die van hun ouders.

Vier deelnemers uit Alkmaar, Castricum en Heiloo startten half juni in Heiloo met de training om met meer zelfvertrouwen en weerbaar deze overstap te maken.

» lees meer

12 mei 2020

Weerbaar en vol vertrouwen naar de brugklas in Coronatijd: Stevige Stap training

Rare tijen zijn het. Wie had bij de start van het schooljaar kunnen bedenken dat de kinderen in de periode maart-mei maar liefst 8 weken vanuit huis onderwijs zouden krijgen. Gelukkig zijn de scholen gisteren weer deels open gegaan en is er voor veel kinderen nu weer de mogelijkheid om vrienden te zien en samen te spelen. We zouden haast vergeten dat er ook een groep kinderen is die over een paar maanden hun vertrouwde school vaarwel zeggen en de overstap gaan maken naar de brugklas. Hun afscheidsperiode van de basisschool loopt helemaal anders: geen kamp, een versimpelde/aangepaste versie van de musical.

De oversatp naar de brugklas zal voor deze groep kinderen weer een nieuwe fase zijn waarin ze geconfronteerd worden met veel nieuwe dingen, In dit geval zijn dat: andere klasgenoten, (veel) nieuwe docenten, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk.

Zeker in deze tijd waarin het coronavirus rondwaart en dit allerlei veranderingen en onzekerheden voor de kinderen met zich meebrengt kan een extra steuntje in de rug bij deze overstap welkom zijn, Is uw kind onzeker en ziet hij of zij tegen de overstap op? Twijfelt uw kind of en hoe nieuwe vrienden te maken? Vraagt u zich af of uw kind deze overstap goed kan maken? Dan kan de Stevige Stap training, die binnenkort van start gaat, uw kind verder helpen.

» lees meer