Nieuws

09 oktober 2023

Weer 5 brugklassers met meer vertrouwen hun middelbare schooltijd tegemoet

Begin juni startten 5 leerlingen uit groep 8 van verschillende basisscholen in Heiloo, Castricum en Bergen met de Stevige Stap training om met een goede dosis weerbaarheid en zelfvertrouwen de overstap naar de brugklas te kunnen maken. In deze minibrugklas moesten zij elkaar eerst leren kennen, groepsafspraken maken, samenwerken en dingen met elkaar delen en uiteindelijk afgelopen donderdag ook weer afscheid nemen van elkaar. Naast alles wat zij in de afgelopen lessen hebben geleerd was het samen komen in deze minibrugklas een mooie leerschool op zich.

» lees meer

13 juli 2023

Sterk het nieuwe schooljaar tegemoet

“Onze zoon komt nu beter voor zichzelf op en komt nu weer met plezier thuis uit school.” “Mijn leerling komt beter voor zichzelf op, en vindt fouten maken nu minder een probleem. De tranen zitten nu niet meer hoog, de foutjes worden aangenomen en ze gaat ermee aan de slag.” “Onze zoon is minder snel boos en kan nu veel rustiger reageren als iets hem irriteert of frustreet.”

Dit zijn slechts 3 van de vele complimenten die 8 Sta Sterk toppers gisteren te horen kregen tijdens en na de diploma-uitreiking bij YosoY in Heiloo.

» lees meer

14 april 2023

500ste Sta Sterk diploma uitgereikt bij YosoY in Heiloo

Afgelopen woensdag 12 april was het weer een bijzondere middag. Dat is het altijd als er weer Sta Sterk deelnemers uit Heiloo en omgeving hun Sta Sterk diploma in ontvangst mogen nemen. Deze woensdag was voor trainer Helen Wildeboer van YosoY Training Coaching & Advies te Heiloo extra speciaal. Zij reikte na 13 jaren Sta Sterk trainingen verzorgen in Heiloo voor de 500ste keer het Sta Sterk diploma uit.

» lees meer

14 februari 2023

Een fijne start in de brugklas: Stevige Stap training

Voor sommige kinderen blijkt in groep 7 en 8 al dat het aangeven van grenzen, nee zeggen en het opkomen voor zichzelf een uitdaging is. Dit zijn nu net vaardigheden die na de overstap van de beschermde omgeving van de basisschool naar de veel grotere wereld van de middelbare school wel heel belangrijk zijn. Om deze vaardigheden tijdig te versterken, het zelfvertrouwen te vergroten en te leren lastige situaties weerbaar op te lossen is de Stevige Stap training ontwikkeld. Ook kinderen die opzien tegen de middelbare school bijvoorbeeld vanwege het huiswerk zullen steun ervaren door de training.

» lees meer