Nieuws

03 juni 2024

Zij zijn niet meer bang om het fout te doen - 5 Faalangst de baas diploma's uitgereikt in Heiloo

Op de foto 3 van de 5 deelnemers met hun welverdiende diploma en trainer Helen Wildeboer.

Begin maart startten er 5 meiden uit de groepen 5 t/m 8 van verschillende scholen in Bergen, Alkmaar en Castricum vol spanning aan de Faalangst de baas training. De eerste belangrijke en spannende stap was gezet: de uitdaging aangaan om je angst te overwinnen.

Tien weken zijn ze hard bezig geweest hun faalangst te overwinnen. Meer contact durven zoeken met anderen, fouten maken niet erg meer vinden, durven praten voor de klas, je rustig voelen voor of bij een toets of presentatie, niet meer bang zijn of een ander je haar of kleding wel mooi vindt en minder snel boos worden als iets niet lukt. Daar ging het voor de deelnemers om.

De weg naar de 10e les was soms hobbelig. Het huiswerk werd regelmatig vervloekt en gedachten als: het werkt toch niet, staken soms de kop op. Maar... ze hielden vol met hele mooie resultaten tot gevolg. Bij de een is er nu het inzicht dat de eigen niet helpende gedachten zorgen voor de angst en dat het omzetten naar meer helpende gedachten een belangrijke sleutel is. De ander is al een paar stappen verder en past het geleerde al toe in de praktijk. Allemaal hebben ze een mooie groei doorgemaakt.

Tijdens deze laatste les lieten de deelnemers in een presentatie aan hun gasten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Er werden rollenspellen gespeeld waarin de invloed van niet-helpende en helpende gedachten op het gedrag te zien was. Een deelnemer die met de training was gestart, omdat ze presenteren voor de klas zo eng vond, koos er zelf bewust voor om tijdens de afsluiting haar wensdoos aan de gasten te presenteren. 

Niet alleen trainer Helen Wildeboer zijn enthousiast over de stappen die de deelnemers hebben gezet, ook ouders en juffen zijn blij met de groei die hun kind of leerling heeft doorgemaakt.
"Onze dochter kan haar gevoel beter benoemen en is zelfstandiger geworden."
"Onze dochter heeft meer zelfvertrouwen gekregen, durft meer op de voorgrond te zijn in groepen en is zelfstandiger geworden."
"Mijn leerling gaat helemaal op in haar rol voor de musical en is onwijs positief opvallend. Dat had ik eerder 1,2 ,3 niet verwacht van haar."  

De meiden konden dus terecht trots hun Faalangst de baas diploma in ontvangst nemen. Na een gezellig hapje en drankje in de bar zat de training er dan echt op.

Weer 5 deelnemers sterker in hun schoenen, minder bang en met minder zorgen het nieuwe schooljaar tegemoet.

Begin november 2024 staat er weer een Faalangst de baas groepstraining op het programma. Wil je dat ook jouw kind of leerling "dag" kan zeggen tegen zijn/haar zorgen? Bel gerust voor nadere informatie of een intake met trainer Helen Wildeboer.» volledig nieuws