Nieuws

17 maart 2024

De brugklas komt eraan!

De uitslag van de doorstroomtoets is binnen en volgende week moeten alle leerlingen van groep 8 hun keuze echt definitief maken door zich in te schrijven bij de middelbare school van hun keuze. Nog even en de brugklas komt eraan!

Niet alle kinderen kijken hiernaar uit, maar gelukkig zijn er ook veel kinderen die er wel veel zin in hebben, mijn dochter Noor bijvoorbeeld kijkt ernaar uit.
Natuurlijk voelt ze gezonde spanning, maar ze heeft ook ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging: Een nieuwe omgeving, andere vakken, nieuwe vrienden maken. Het leven zal behoorlijk veranderen. Niet alleen voor haar maar ook voor ons als ouders.

Elk jaar organiseer ik de Stevige Stap groepstraining. Deze is speciaal ontwikkeld voor groep 8 leerlingen die bij deze toch wel grote overstap graag een steun in de rug gebruiken om zo sterker in hun schoenen te staan op het gebied van zelfvertrouwen, weerbaarheid en positief denken. Dit jaar heb ik extra veel zin om deze training te geven, omdat ik nu zelf deze overstap van mijn eigen dochter van dichtbij ga meemaken.

De deelnemers gaan in 5 lessen voor de zomervakantie, terwijl ze nog in hun vertrouwde groep 8 zitten, aan de slag met het op een assertieve manier voor zichzelf opkomen, nieuwe contacten leggen en zichzelf op een positieve manier presenteren en anders en positiever naar situaties kijken. In 5 lessen na de zomervakantie worden de leerlingen, terwijl zij in de brugklas zitten, verder begeleid bij o.a. het omgaan met groepsdruk, sociale media en het leren en plannen van huiswerk.

Meer informatie over deze Stevige Stap training?
Kijk dan op: https://www.yosoyheiloo.nl/pages/stevige-stap
Interesse? Bel of mail dan gerust met trainer Helen Wildeboer om na te gaan of deze training iets voor uw kind zou kunnen zijn:
06 - 53 53 92 19 of info@yosoyheiloo.nl» volledig nieuws