Nieuws

17 april 2024

Weer 10 Sta Sterk toppers erbij!

Afgelopen woensdag was het weer feest in Heiloo en wel een Sta Sterk feestje. Maar liefst 10 deelnemers mochten het Sta Sterk diploma in Heiloo uit handen van trainer Helen Wildeboer in ontvangst nemen. De deelnemers afkomstig uit Heiloo, De Rijp, Limmen, Castricum en Bergen startten eind januari in 2 groepen met de Sta Sterk training. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, meer durven, minder snel huilen, meer zelfvertrouwen, positiever denken en op een aardige manier contact zoeken met anderen, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje. Ze werden zo omgedoopt tot Sta Sterk topper! Vervolgens werd dit gevierd met een lekker hapje en drankje met alle aanwezigen.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. Ook hun ouders en leerkrachten zien mooie veranderingen: "Mijn zoon is veel minder snel boos en blijft er minder lang in hangen." Onze zoon is nu veel beter in staat zich minder aan te trekken van wat anderen vinden." Onze dochter kan nu weerbaar reageren in moeilijke situaties en geeft nu duidelijk wat ze wel en niet wil."' "Onze dochter is veel blijer en probeert meer nieuwe dingen. Ze laat haar stem veel meer horen ("goedemorgen juf!") en geeft steeds vaker haar grens aan." "Mijn leerling durft veel meer en lacht veel meer vergeleken met een paar maanden geleden." "Mijn leerling durft steeds meer voor zichzelf op te komen, hij gebruikt duidelijk wat hij heeft geleerd."

De deelnemers hebben samen met hun ouders als hun supporters erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers dus met recht trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's 8 van de 10 deelnemers, trainer Helen Wildeboer en stagiaire Astrid Klaassen.» volledig nieuws