Nieuws

05 juni 2021

Het regent Sta Sterk diploma's bij YosoY in Heiloo

In januari stond de start van 2 Sta Sterk groepen al gepland, maar de lockdown gooide roet in het eten. Gelukkig kregen we half maart toestemming van de gemeente om alsnog van start te gaan met de Sta Sterk training in Heiloo voor 12 kinderen in 2 verschillende leeftijdsgroepen. Niet alleen kinderen uit Heiloo, maar ook uit Alkmaar, Akersloot en Uitgeest gingen aan de slag met het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, het versterken van hun lichaamstaal en het oplossen van lastige sociale situaties. Woensdag 2 juni kregen zij hun Sta Sterk diploma uitgereikt.

Leren voor mezelf op te komen, meer in mezelf geloven, weten hoe te reageren op een vervelende opmerking en makkelijker vrienden maken zijn een aantal van de leerwensen die de deelnemers mee aan de slag zijn gegaan. Met veel plezier werkten de kinderen elke week aan hun leerdoel op de les door het doen van rollenspellen, spelletjes, tekenen/knutselen en thuis door het maken van huiswerk met hun ouders.

Afgelopen woensdag was het dan zover: de afsluiting van de Sta Sterk training. Normaal gesproken met een zaal vol gasten kijkend naar een eindpresentatie en de diploma-uitreiking. Dat ging dit keer niet door vanwege de coronamaatregelen. Een mooi alternatief was het spelen van het Kikker Be Cool bordspel waarin alle leerpunten uit de training de revue passeerden. Het was geweldig om te zien hoe goed het geleerde bij de kinderen is blijven hangen. Na het spel en de diploma-uitreiking was het tijd voor wat lekkers want dat hadden de 12 nieuwe Sta Sterk kanjers zeker verdiend.

“Mijn dochter praat duidelijker, zegt vaker wat ze niet leuk vindt en durft al steeds vaker bij klasgenootjes thuis te gaan spelen.” “Onze kleinzoon is zekerder geworden van zichzelf, hij maakt grote sprongen.” “Ik voel me beter en fijner in de klas, mijn zenuwachtigheid is veel minder geworden.” ”Mijn leerling straalt nu zelfvertrouwen uit, geeft niet zomaar meer op als het moeilijk wordt en geeft steeds meer haar eigen mening.” Dit zijn een aantal opmerkingen uit de werkboeken van de deelnemers waarin zijzelf, maar ook hun ouders/grootouders en juf/meester aangeven wat de training de deelnemers heeft opgeleverd.

De deelnemers kunnen dus met recht nieuwe Sta Sterk kanjers genoemd worden! Een titel om trots op te zijn!

Het schooljaar zit er over 5 weken al weer op. Op naar een mooie zomer! In september zullen er weer nieuwe Sta Sterk groepen van start gaan op de woensdagmiddag in Heiloo. Wil je zelf ook een Sta Sterk kanjer worden? Meld je dan snel aan voor een intake!

(Op de foto's 9 van de 12 Sta Sterk kanjers met hun welverdiende diploma)» volledig nieuws