Interviews

30 november 2015

4 jaar later - stabiel vooruit

Pauline haar dochter en zoon namen in de afgelopen jaren deel aan een groepstraining bij YosoY in Heiloo. Deze week een terugblik op de Sta Sterk training die haar dochter 4 jaar geleden volgde.

Onze dochter zat in groep 5 toen ze niet zo lekker in haar vel zat. Ze was vooral bang. Bang voor ruzie op het schoolplein, bang voor een boze juf, zelfs bang voor haar jongere broers af en toe. Het werd van kwaad tot erger. De beslissing om naar de Sta Sterk training te gaan, maakte haar al sterker: hé ik kan er wat aan doen! Het was hard werken: veel lees- en oefenwerk en vooral moest er veel in haar binnenste veranderen. Maar het was allemaal de moeite waard.
Het keerpunt kwam toen ze eindelijk de juf durfde te zeggen dat ze zich niet gesteund voelde als ze daarom vroeg. En dat ze op de Sta Sterk training zat. De ontdekking dat je een probleem kunt oplossen door er duidelijk over te zijn, heeft haar meer zelfvertrouwen gegeven. Ze is sindsdien stabiel geweest in haar emotionele ontwikkeling.
Natuurlijk zal ze nooit de brutaalste van de klas worden! Maar nu, halverwege de brugklas, zijn we nog steeds dankbaar voor de hulp die Helen geboden heeft. Wat werkte vooral goed? De mix van groepswerk, het (vele) leerwerk en de kunst van Helen om alles ‘gewoon’ te doen lijken.» volledig nieuws