Nieuws

24 augustus 2015

Auticafé Castricum over pesten & autisme

Een kind met autisme staat vaak kwetsbaarder in de wereld en krijgt daardoor vaker dan andere kinderen te maken met pesten. Daarbij kan het kind gepest worden, maar ook zelf een pester zijn. Daarom staat Auticafé Castricum op woensdagavond 23 september, in de Week tegen Pesten, in het teken van pesten.

YosoY Training Coaching & Advies, in de persoon van Helen Wildeboer, is gevraagd als trainer van Stichting Omgaan met Pesten om deze avond voor Auticafé Castricum in te vullen.

Op interactieve wijze zal worden behandeld wat plagen en pesten inhoudt, hoe kinderen met autisme hier tegenaan kunnen kijken en wat er gebeurt bij pesten. Ook wordt ingegaan op de rollen binnen het pestprobleem en op wat ouders zelf kunnen doen om hun kind of puber te ondersteunen in de sociale weerbaarheid of het oplossen van pesten.

Praktische informatie over deze avond:

 • Wanneer: woensdagavond 23 september 2015, 20.00 uur.
  Inloop vanaf 19.45 uur
 • Waar: Juliana van Stolbergschool,
  Juliana van Stolbergstraat 3, Castricum
 • Toegang: gratis
 • Aanmelding en info: graag vooraf aanmelden bij Hansje Veen,
  tel 0251 – 679333 of auticafecastricum@hotmail.com.
  Ook kun je je hier aanmelden voor een maillijst waarin we je op de hoogte houden van nieuwe bijeenkomsten
 • Voor wie: ouders en direct betrokkenen. Ook als de diagnose nog niet is gesteld, ben je van harte welkom. Ken je andere ouders van ASS-kinderen, dan stellen we het op prijs als je deze informatie doorgeeft.

Meer informatie is te vinden op de website van het Auticafée Castricum: www.auticafecastricum.nl» volledig nieuws