Nieuws

01 december 2017

Blije gezichten; 6 Faalangst de baas diploma's uitgereikt

Gisteren was het dan eindelijk zover: zes Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 weken hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Drie meiden en 3 jongens uit Heiloo en Alkmaar werkten de afgelopen weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, spreekbeurten, spreken voor en in de klas, het leren van nieuwe dingen en het opkomen voor zichzelf.

Ze gingen aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk. Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad: meer zelfvertrouwen, positiever denken, minder stress bij toetsen, beter durven opkomen voor zichzelf, etc.

De deelnemers lieten met veel enthousiasme in een door hen zelf samengesteld programma aan hun vele gasten zien wat ze zoal hebben geleerd over anders voelen, denken en anders doen. Daarna kregen zij allemaal na een persoonlijk woordje het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze jongens en meiden.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!

Op de foto 5 van de 6 deelnemers met trainer Helen Wildeboer» volledig nieuws