Nieuws

18 oktober 2019

Brugklassers blij met Stevige Stap diploma

De overstap naar de brugklas is niet zo maar wat. Een hele verandering niet alleen in het leven van de nieuwe brugklassers zelf maar ook van hun gezin. Dit jaar een keer geen jongens, maar drie gezellige meiden uit Heiloo die half juni startten met de training om met meer zelfvertrouwen en weerbaar deze overstap te maken. 

Voor de zomervakantie kregen zij lessen die hen voorbereidden op de overstap en na de zomervakantie kregen ze in de tweede helft van de training ondersteuning bij hoe om te gaan met allerlei zaken die zij tegenkomen op hun nieuwe school zoals groepsdruk, samenwerken, plagen/pesten, huiswerk leren en plannen etc.

Na 8 weken hard werken maakten we de balans op. In hoeverre is je leerwens die je aan het begin van de training hebt aangegeven nu aan het einde van de training bereikt? De meiden gaven zichzelf op een schaal van 1 tot 10 allemaal nu een 8 of hoger, een enorme verbetering ten opzichte van waar ze aan het begin van de training stonden. 

De meiden sloten de training deze week vervolgens af door samen het brugklasspel te spelen.
Daarna werden zij door trainer Helen Wildeboer in het zonnetje gezet in aanwezigheid van hun ouders: een woordje over hun mooie vorderingen, een diploma en een cadeautje. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn en een groepsknuffel ter afscheid.

Meiden nogmaals veel mooie jaren toegewenst op de middelbare school!

(Op de foto de 3 deelnemers aan de Stevige Stap training 2019 en trainer Helen WIldeboer)» volledig nieuws