Nieuws

12 oktober 2017

Brugklassers trots op hun Stevige Stap diploma

Een mooie feestelijke afsluiting was het afgelopen dinsdagmiddag van de brugklastraining Stevige Stap. Zes deelnemers uit Castricum, Heiloo en Barsingerhorn startten half juni in Heiloo met de training om met meer zelfvertrouwen en weerbaar de overstap te maken naar de brugklas. Dit hebben zij inmiddels gedaan! Na de zomervakantie kregen de deelnemers in de tweede helft van de training ondersteuning bij hoe om te gaan met allerlei zaken die zij tegenkomen op hun nieuwe school zoals groepsdruk, samenwerken, plagen/pesten, huiswerk leren en plannen etc.

De deelnemers sloten de training af door samen het brugklasspel te spelen. Vervolgens werden zij door trainer Helen Wildeboer en stagiaire Sanne Vermaas in het zonnetje gezet in aanwezigheid van hun ouders, broers en zussen: een woordje over hun mooie vorderingen, een diploma en een cadeautje. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en een hoop trotse gezichten.

Zowel ouders als leerlingen geven aan dat de deelnemers zeker wat hebben gehad aan de training. Een aantal deelnemers kreeg op hun nieuwe school in de eerste weken al te maken met groepsdruk of ongevraagd foto's plaatsen in de app-groep. Door wat ze hebben geleerd konden de deelnemers hier meteen goed op reageren waardoor e.e.a. snel was opgelost. Iets om trots op te zijn.

We wensen de deelnemers nog veel mooie jaren toe op de middelbare school.

(Op de foto 5 van de 6 deelnemers aan de Stevige Stap training 2017)
» volledig nieuws