Nieuws

03 oktober 2018

Brugklassers trots op hun Stevige Stap diploma

De overstap naar de brugklas is niet zo maar wat. Een hele verandering niet alleen in het leven van de nieuwe brugklassers zelf maar ook van hun gezin. Zes deelnemers uit Castricum, Alkmaar, Heerhugowaard, Oudkarspel en Egmond aan Zee startten half juni in Heiloo met de training om met meer zelfvertrouwen en weerbaar deze overstap te maken.
Voor de zomervakantie kregen zij 5 lessen die hen voorbereidden op de overstap en na de zomervakantie kregen de deelnemers in de tweede helft van de training ondersteuning bij hoe om te gaan met allerlei zaken die zij tegenkomen op hun nieuwe school zoals groepsdruk, samenwerken, plagen/pesten, huiswerk leren en plannen etc.

De deelnemers sloten de training gisteren af door samen het brugklasspel te spelen. Vervolgens werden zij door trainer Helen Wildeboer in het zonnetje gezet in aanwezigheid van hun ouders, broers en zussen: een woordje over hun mooie vorderingen, een diploma en een cadeautje. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en een hoop trotse gezichten.

Zowel ouders als leerlingen geven aan dat de deelnemers veel hebben gehad aan de training. Een van de deelnemers gaf aan dat zo zeer trots is dat ze de training heeft gedaan. Op de basisschool had ze weinig vriendinnen en durfde ze niet zichzelf te zijn. Nu na de training is dat op haar nieuwe school helemaal anders. "Ik ben nu helemaal mezelf en heb nu veel vriendinnen. Daar ben ik super blij mee!"

Alle deelnemers nogmaals veel mooie jaren toegewenst op de middelbare school.

(Op de foto 5 van de 6 deelnemers aan de Stevige Stap training 2018)» volledig nieuws