Nieuws

18 september 2020

Brugklassers trots op hun Stevige Stap diploma

De overstap naar de brugklas is niet zo maar wat. Zeker niet in deze bijzondere periode met alle maatregelen rondom het coronavirus dat al veel onzekerheid met zich meebrengt voor iedereen. De overstap maar de middelbare school is ook een hele verandering niet alleen in het leven van de nieuwe brugklassers zelf, maar ook in die van hun ouders. 

Vier deelnemers uit Alkmaar, Castricum en Heiloo startten half juni in Heiloo met de training om met meer zelfvertrouwen en weerbaar deze overstap te maken. Voor de zomervakantie kregen zij 5 lessen die hen voorbereidden op de overstap en na de zomervakantie kregen de deelnemers in de tweede helft van de training ondersteuning bij hoe om te gaan met allerlei zaken die zij tegenkomen op hun nieuwe school zoals groepsdruk, samenwerken, plagen/pesten, huiswerk leren en plannen etc.

De deelnemers sloten de training gisteren af door samen het brugklasspel te spelen. Vervolgens werden zij door trainer Helen Wildeboer en stagiaire Daphne in het zonnetje gezet in aanwezigheid van hun ouders, broers en zussen: een woordje over hun mooie vorderingen, een diploma en een cadeautje. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en een hoop trotse gezichten.

Zowel ouders als de deelnemers zelf geven aan dat ze veel hebben gehad aan de training. De deelnemers hebben meer zelfvertrouwen en ouders hebben er meer vertrouwen in dat de deelnemers zich staande gaan houden in "de jungle" die middelbare school heet. Dat vertrouwen in hun kinderen geeft de deelnemers zelf ook weer extra vertrouwen, dus zo is de cirkel rond.

Alle deelnemers nogmaals veel mooie jaren toegewenst op de middelbare school.

(Op de foto 3 van de 4 deelnemers aan de Stevige Stap training 2020)» volledig nieuws