Nieuws

30 september 2016

Brugklassers trots op Stevige Stap diploma

Een mooie feestelijke afsluiting was het afgelopen dinsdagmiddag van de brugklastraining Stevige Stap. Zes deelnemers uit Uitgeest, Castricum, Egmond aan Zee en Alkmaar startten half juni in Heiloo met de training om met meer zelfvertrouwen en weerbaar de overstap te maken naar de brugklas. Dit hebben zij inmiddels gedaan! Na de zomervakantie kregen de deelnemers in de tweede helft van de training ondersteuning bij hoe om te gaan met allerlei zaken die zij tegenkomen op hun nieuwe school zoals groepsdruk, samenwerken, plagen/pesten, huiswerk leren en plannen etc.

De deelnemers sloten de training af door samen het brugklasspel te spelen. Vervolgens werden zij door trainer Helen Wildeboer in het zonnetje gezet in aanwezigheid van hun ouders, broers, zussen, opa's en oma's ; een woordje over hun mooie vorderingen, een diploma en een cadeautje. Daarna volgde nog een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje en een hoop trotse gezichten.

De deelnemers gaven in hun evaluatie aan dat ze veel hebben geleerd en het ook nog erg leuk vonden. Ze beloonden de training met een 8.1 en de trainer met een 8.9 als gemiddeld cijfer. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Maar het meest trots zijn we op de 6 kanjers die nu stevig in hun schoenen hun middelbare schooltijd gaan doorlopen. Veel succes allemaal!» volledig nieuws