Nieuws

19 mei 2015

Brugklastraining Stevige Stap binnenkort van start

Nog slechts een paar maanden en dan maken de kinderen uit groep 8 de overstap naar de brugklas. Een nieuwe fase waarin ze geconfronteerd worden met veel nieuwe dingen zoals: andere klasgenoten, (veel) nieuwe leraren, een groot schoolgebouw en niet te vergeten het huiswerk.

Is uw kind onzeker en ziet hij of zij hier tegenop? Twijfelt uw kind of en hoe nieuwe vrienden te maken? Vraagt u zich af of uw kind deze overstap goed kan maken? Dan kan de Stevige Stap training, die binnenkort van start gaat, uw kind verder helpen.

De Stevige Stap training is specifiek bedoeld voor kinderen die niet zoveel zelfvertrouwen hebben, onvoldoende sociaal weerbaar zijn of een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zetten van deze stap. In de Stevige Stap training krijgen de deelnemers praktische handvatten om op een goede manier op te komen voor zichzelf en om te gaan met lastige situaties zoals: jezelf presenteren in een nieuwe groep, je eigen mening hebben en geven, feedback geven en krijgen, conflicten oplossen, omgaan met groepsdruk, etc. Daarnaast krijgen zij handvatten aangereikt over hoe om te gaan met het plannen, organiseren en leren van het huiswerk.

De training bestaat uit 10 lessen van 75 minuten en twee ouderbijeenkomsten waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan hoe u uw kind kunt ondersteunen. De eerste 3 lessen vinden plaats vóór de zomervakantie om zo de deelnemers goed voorbereid en met vertrouwen hun overstap te laten maken, waardoor zij hun plek in de nieuwe groep makkelijker kunnen verwerven. De overige 7 lessen vinden plaats na de zomervakantie tijdens de eerste weken op de nieuwe school, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de kinderen direct te ondersteunen in hun nieuwe situatie. De groep bestaat slechts uit maximaal 6 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor individuele leerpunten. Er is momenteel nog een plaats vrij.

Wilt u weten wat de deelnemers vorig jaar van de training vonden? http://www.yosoyheiloo.nl/posts/brugklastraining-s...

Interesse? Neem gerust contact op voor nadere informatie of een afspraak voor een intakegesprek.» volledig nieuws