Nieuws

16 december 2023

Diplomafeest in deze feestmaand bij YosoY Heiloo

Alsof de maand december nog niet feestelijk genoeg is...Op woensdag 13 december was het voor 11 deelnemers uit 2 Sta Sterk groepen dan eindelijk zover: ze mochten hun Sta Sterk diploma in ontvangst nemen uit handen van hun trainer Helen Wildeboer van YosoY te Heiloo. De deelnemers in de leeftijd van 5 tot en met 11 jaar uit Heiloo, Castricum, Bergen, IJmuiden, Alkmaar en Zuid-Scharwoude kwamen de afgelopen 10 weken in Heiloo wekelijks bij elkaar om samen in een klein groepje te werken aan hun sociale weerbaarheid, zelfvertrouwen en hun angst om fouten te maken. Er werd getekend, geknutseld, naar verhalen geluisterd, er werden rollenspellen en ontspanningsoefeningen gedaan en allerlei spelletjes gespeeld allemaal met het doel om sterker in je schoenen te staan naar andere toen, maar ook naar jezelf. Niet meer huilen als iets niet gaat zoals je wilt of had verwacht, maar even diep jammer zuchten en door.......: het van je af laten glijden. 

Veel ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's en leerkrachten kwamen kijken naar de eindpresentatie waarin de kinderen hun gasten lieten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Daarna werd elke deelnemer in het zonnetje gezet met een persoonlijk woordje en kreeg hij/zij het Sta Sterk diploma uitgereikt en een sleutelhanger van mascoltte Sterk, om vooral te blijven denken aan alles wat je hebt geleerd.

Daarna werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even gezellig nagepraat en werd de trainer door heel wat kinderen ook nog in het zonnetje gezet. Veel blije gezichten en mooie woorden tijdens deze after-party. Een greep uit de reacties van ouders: "We zijn ontzettend blij met wat de training onze dochter heeft gebracht. Ze kan nu veel beter omgaan met teleurstellingen en fouten." "Onze dochter komt blijer en veel minder onzeker over, ze komt veel meer voor zichzelf op en we zien haar de theorie ook thuis mooi toepassen op haar zusje." "Eigenlijk zou elk kind wat hebben aan deze training." "Onze zoon heeft mooie handvatten meegekregen waar hij de komende jaren profijt van gaat hebben."

En daarna was het dan toch echt tijd om afscheid te nemen. Natuurlijk is dat niet altijd leuk als je het zo naar je zin hebt gehad. Maar gelukkig hebben we op de training geleerd positief te denken en leerden de jongere kinderen even flink jammer te zuchten bij een teleurstelling dus dat kwam nu goed van pas. Na veel knuffels, high fives en handjes ging iedereen blij huiswaarts. Op naar de kerstvakantie en op naar een nieuw jaar waarin ze een stuk sterker en blijer in hun schoenen staan.

Op de foto: 10 van de 11 deelnemers en links stagiaire Cheryl de Graaf en rechts trainer Helen Wildeboer

 



» volledig nieuws