Nieuws

14 februari 2023

Een fijne start in de brugklas: Stevige Stap training

Deze week vinden de adviesgesprekken plaats met de leerlingen van groep 8 over het vervolgonderwijs.
Ook hebben de middelbare scholen deze periode hun deuren open gezet om zich tijdens deze open dagen/avonden te presenteren. Op veel scholen kun je tegenwoordig bijna alle niveau volgen van VMBO tot aan Gymnasium, maar elke school heeft zo zijn eigen extra's om leerlingen te interesseren voor de school:
Tweetalig onderwijs, ondersteuning voor topsporters, Cultuurklas of Sportklas, Technasium, On Stage en ga zo maar door. Wat wil ik en waar voel ik mij thuis? Waar kan ik mezelf zijn en durf ik mijn grenzen aan te geven op een assertieve, weerbare manier? 

Voor sommige kinderen blijkt in groep 7 en 8 al dat het aangeven van grenzen, nee zeggen en het opkomen voor zichzelf een uitdaging is. Dit zijn nu net vaardigheden die na de overstap van de beschermde omgeving van de basisschool naar de veel grotere wereld van de middelbare school wel heel belangrijk zijn. Om deze vaardigheden tijdig te versterken, het zelfvertrouwen te vergroten en te leren lastige situaties weerbaar op te lossen is de Stevige Stap training ontwikkeld. Ook kinderen die opzien tegen de middelbare school bijvoorbeeld vanwege het huiswerk zullen steun ervaren door de training.

In de Stevige Stap training werken we aan het vergroten van het zelfvertrouwen en de sociale weerbaarheid en besteden we tevens aandacht aan het plannen van huiswerk en het leren voor toetsen. In 5 lessen voor en 5 lessen na de zomervakantie worden de kinderen niet alleen voorbereid op hun overstap, maar ook verder begeleid in hun nieuwe schoolomgeving. 

Op donderdag 15 juni a.s. start er weer een Stevige Stap brugklastraining. Intakegesprekken vinden plaats vanaf 1 maart a.s.

Wilt u weten of de Stevige Stap training ook iets kan betekenen voor uw kind of leerling? Neem gerust contact op met trainer Helen Wildeboer op 06-53539219 of via helen@yosoyheiloo.nl» volledig nieuws