Nieuws

19 november 2014

Faalangst de baas deelnemers slagen in Heiloo voor hun ultieme test!

En daar stonden ze dan gisteren en vandaag voor de door hen uitgenodigde gasten, voor hen de ultieme test…..

Tien kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar uit Heiloo, Alkmaar, Uitgeest en Egmond aan den Hoef werkten de afgelopen 10 weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. De kinderen gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, moeilijke opdrachten op school, spreken voor de klas, het contact leggen met leeftijdsgenootjes of met hun frustratie als iets niet meteen lukt.

In 2 gezellige leeftijdsgroepen gingen zij aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, samenwerkingsopdrachten, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn of haar eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk.

Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad: minder stress bij toetsen, niet meer dichtklappen bij het krijgen van een beurt in de klas, rustig kunnen inslapen en niet meer uren wakker liggen van gepieker in de avond en geen frustratie meer als iets even niet lukt.

…en alle deelnemers slaagden gisteren en vandaag voor hun ultieme test! Zij lieten aan hun gasten in toneelstukjes zien wat ze zoal hebben geleerd de afgelopen weken over anders voelen, denken en anders doen. Daarna kregen zij het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze kinderen die hun faalangst nu de baas zijn geworden!

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!



» volledig nieuws