Nieuws

13 december 2019

Faalangst de baas diploma's uitgereikt in Heiloo

Gisteren was het weer zover: vier Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 lessen hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Drie meiden en 1 jongen uit Heiloo, Uitgeest en Bergen werkten de afgelopen weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, stellen van vragen en het opkomen voor zichzelf.

Ze gingen aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk. Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad. De deelnemers gaven zich aan het begin van de training het cijfer 1 of 2 op een schaal van 0 tot 10 voor hoe goed ze dat beheersten wat ze graag wilde leren in de training. Nu aan het einde van de training is dat een cijfer 8 of hoger geworden. Alle deelnemers hebben dus een enorme stap vooruit gezet. Daar mogen ze trots op zijn.

De deelnemers lieten vanmiddag met veel enthousiasme in een door hen zelf samengesteld programma aan hun gasten zien wat ze zoal hebben geleerd over anders voelen, denken en anders doen. Daarna kregen zij allemaal na een persoonlijk woordje het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze deelnemers.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!

Op de foto de 4 deelnemers met trainer Helen Wildeboer» volledig nieuws