Nieuws

05 december 2022

Groot feest: 21 Sta Sterk diploma's in Heiloo

Sta Sterk groep 1

Afgelopen week was het groot feest bij YosoY in Heiloo. Een recordaantal van maar liefst 21 deelnemers kregen hun Sta Sterk diploma uitgereikt uit handen van trainer Helen Wildeboer.

In 4 groepen zijn deze deelnemers afkomstig uit Heiloo, Bergen, De Rijp, Alkmaar, Castricum, Limmen en Uitgeest de afgelopen 3 maanden aan de slag gegaan met het werken aan hun zelfvertrouwen en weerbaarheid: Hoe reageer je als je een negatieve opmerking van iemand te horen krijgt? Hoe kun je jezelf sterk denken waardoor je meer durft of je minder onzeker voelt? Hoe kun je op een sterke manier aangeven dat je mee wilt doen met anderen en hoe reageer je als dat niet mag? Hoe belangrijk is lichaamstaal en wat zegt het ons? En ga zo maar door.  

Op de laatste lessen waren van alle deelnemers gasten aanwezig om te komen kijken naar de eindpresentatie waarin de deelnemers in rollenspellen lieten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Daarna kregen de deelnemers hun diploma uitgereikt met daarbij een cadeautje om hen te herinneren aan alles wat ze hebben geleerd.

Sta Sterk groep 2

Ter afsluiting was het tijd voor een feestje: onder het genot van een hapje en een drankje werd geproost op de diploma's, maar vooral op alles wat deze Sta Sterk kanjers nu hebben meegekregen voor de rest van hun leven: een mooie dosis weerbaarheid en zelfvertrouwen. 

In de evaluaties gaven de deelnemers aan het leuk te hebben gevonden op de training en er veel van te hebben geleerd. Een van de deelnemers gaf aan: ik weet nu dat ik niet boos of kattig moet reageren, maar rustig moet blijven en mijn eigen mening moet geven. Ook ouders zijn blij met de resultaten die ze nu al zien. En natuurlijk gaat het gedragsveranderingsproces ook na de training door, met ouders als supporters aan de zijlijn, die op de informatieavonden hebben geleerd hoe ze dat kunnen doen.  

Sta Sterk groep 3

Voor trainer Helen Wildeboer was de diploma-uitreiking aan de donderdaggroep, die naast de 3 woensdaggroepen extra draaide, een bijzondere. Het was namelijk de 80ste Sta Sterk groep in 13 jaar Sta Sterk training in Heiloo. Op naar de volgende mijlpaal van 100!Sta Sterk groep 4

Op de foto's 15 van de 21 deelnemers en trainer Helen Wildeboer» volledig nieuws