Nieuws

23 februari 2024

Help ik moet naar de middelbare school

De meeste open dagen zijn achter de rug en het is nu aan de groep 8 leerlingen om hun keuze te gaan maken op welke middelbare school zij zich volgend jaar zien rond lopen. Niet elk kind verheugt zich op deze overstap. Sommigen willen nog graag op hun vertrouwde basisschool blijven bij hun klasgenoten bij wie ze al jaren in de klas zitten. Anderen zien op tegen het vele huiswerk, het reizen of zijn bang geen nieuwe vrienden te kunnen maken. Ook sommige ouders maken zich zorgen of hun kind wel voldoende zelfvertrouwen heeft om zich weerbaar op te stellen in een omgeving met veelal oudere kinderen en veel minder controle en begeleiding door de leerkracht. 

De Stevige Stap groepstraining in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers ondersteunt groep 8 leerlingen in hun overstap naar de brugklas. Ze gaan in 5 lessen voor de zomervakantie, terwijl ze nog in hun vertrouwde groep 8 zitten, aan de slag met het versterken van hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Zo leren ze op een assertieve manier voor zichzelf op te komen, nieuwe contacten te leggen en zichzelf op een positieve manier te presenteren, anders en positiever naar situaties te kijken en zich zo minder zorgen te maken over de overstap die gaat komen. In 5 lessen na de zomervakantie worden de leerlingen, terwijl zij in de brugklas zitten, verder begeleid bij o.a. het omgaan met groepsdruk, sociale media en het leren en plannen van huiswerk.   

Meer informatie over deze Stevige Stap training?
Kijk dan op:  https://www.yosoyheiloo.nl/pages/stevige-stap
Interesse? Bel of mail dan gerust met trainer Helen Wildeboer om na te gaan of deze training iets voor uw kind zou kunnen zijn:
06 - 53 53 92 19 of info@yosoyheiloo.nl



» volledig nieuws