Nieuws

25 juni 2019

Het Faalangst de baas diploma is binnen!

Vanmiddag was het dan zover: zes Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 lessen hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Drie meiden en drie jongens uit Heiloo, Castricum en Bergen werkten de afgelopen weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, spreekbeurten, het doen van nieuwe dingen in de groep en het opkomen voor zichzelf.

Ze gingen aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk. Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad. De deelnemers gaven zich aan het begin van de training een cijfer tussen 0 en 3 op een schaal van 0 tot 10 voor hoe goed ze dat beheersten wat ze graag wilde leren in de training. Nu aan het einde van de training is dat een cijfer tussen 7 en 10. Alle deelnemers hebben dus een enorme stap vooruit gezet. 

De deelnemers lieten vanmiddag met veel enthousiasme in een door hen zelf samengesteld programma aan hun gasten zien wat ze zoal hebben geleerd over anders voelen, denken en anders doen. Daarna kregen zij allemaal na een persoonlijk woordje het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze jongens en meiden.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!

Op de foto de 6 deelnemers met trainer Helen Wildeboer» volledig nieuws