Nieuws

01 juli 2022

Het regent Sta Sterk diploma's in Heiloo

Afgelopen woensdag was het weer feest in Heiloo: maar liefst 16 deelnemers mochten het Sta Sterk diploma in Heiloo uit handen van trainer Helen Wildeboer in ontvangst nemen. De deelnemers afkomstig uit Heiloo, Bergen, Egmond aan den Hoef, Uitgeest, Alkmaar en Castricum startten begin april in 3 groepen met de Sta Sterk training. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen waaronder: voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, meer durven, meer zelfvertrouwen, positiever denken, vrienden maken, fouten durven maken en weten hoe te reageren in lastige situaties.

Op deze laatste les mochten ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma en cadeautje wat hen zal herinneren aan dat wat ze hebben geleerd. Ze werden zo omgedoopt tot Sta Sterk kanjer! Vervolgens werd dit gevierd met een lekker hapje en drankje met alle aanwezigen. 

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers dus met recht trots op zijn.
Een leerkracht merkte op dat ze haar leerling veel rustiger vind geworden, geen onhandige conflicten meer en dat ze zag dat haar leerling veel meer ontspannen en blij was in de klas. Een deelnemer merkte op dat hij nu nooit meer omver wordt geduwd door jongens uit zijn klas en dat hij veel lekkerder in zijn vel zit door positieve gedachten. Een andere deelnemer vindt het fijn dat ze nu voor zichzelf durft op te komen en geen last meer heeft van klasgenoten die haar de les willen lezen.

De deelnemers hebben een mooie dosis assertiviteit opgedaan als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's 11 van de 16 deelnemers, trainer Helen Wildeboer en co-trainer Binny van Wel» volledig nieuws