Nieuws

27 juni 2018

Het Sta Sterk diploma is binnen!

Afgelopen april startten er voor de 25ste keer Sta Sterk groepen in Heiloo. Vanmiddag mochten maar liefst 15 deelnemers afkomstig uit Castricum, Alkmaar, Limmen, Heiloo, Bergen, De Rijp en Egmond aan den Hoef het Sta Sterk diploma in ontvangst nemen. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: meer durven, voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, vrienden maken, meer zelfvertrouwen, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. "Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen zowel thuis als op school."
"Ik durf nu wel mijn eigen mening te geven op school."
"Ik ga nu leuk om met de kinderen van wie ik eerst last had."

Ook ouders en leerkrachten zijn positief. Zij schreven voor hun kind/leerling een woordje in het werkboek: "Ik vind dat je steeds meer van jezelf laat zien, je geeft je eigen mening en zegt vaker nee."
"Je reageert rustiger als je iets niet bevalt."
"Je bent rustiger geworden en hebt duidelijk meer zelfvertrouwen."

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's 10 van de 15 deelnemers en trainer Helen Wildeboer.» volledig nieuws