Nieuws

16 juni 2014

Hoe maakt uw school dit jaar het verschil in de Week tegen Pesten?

Van 22 t/m 26 september 2014 vindt dit jaar voor het eerst de Week tegen Pesten plaats. In deze week zal op scholen op verschillende manieren stilgestaan worden bij het onderwerp pesten. Een mooie gelegenheid voor een gastles van een expert in de klas.   

Herkomst Week tegen Pesten
Naar aanleiding van de zelfmoorden van Tim Ribberink en Fleur Bloemen eind 2012 en begin 2013 sloegen Staatssecretaris van OCW Sander Dekker en Kinderombudsman Marc Dullaert de handen ineen om pesten op scholen tegen te gaan. In 2013 lanceerden zij hun plan van aanpak tegen pesten. In dit plan geven zij het belang aan van het vasthouden van de aandacht voor het onderwerp pesten. Om hieraan invulling te geven zal met ingang van 2014 elk jaar aan het begin van het schooljaar, in de vierde week van september, aandacht worden besteed aan dit onderwerp . Dit jaar is dit dus van 22 tot en met 26 september.

Sint Maartenschool zegt Dag tegen pesten op 19-4-2013Thema 'Horen, zien en Speak Up!'
Het thema voor de week tegen pesten is dit jaar: ‘Horen, zien en Speak Up'. Pesten komt overal voor. Maak pesten bespreekbaar: niet meer zwijgen over pesten en je ervoor schamen, maar er juist over praten en ook voor anderen opkomen.


Hoe maakt uw school het verschil?

Het Centrum voor School en Veiligheid heeft op haar site draaiboeken opgenomen om deze week als school, zowel voor basis- als voortgezetonderwijs, te organiseren. Gastlessen door experts kunnen een mooi onderdeel uitmaken van deze week. Helen Wildeboer, trainer van de Stichting Omgaan met Pesten en eigenaar van YosoY Training Coaching & Advies te Heiloo zal in deze week op scholen in de regio Alkmaar diverse activiteiten rondom pesten verzorgen, waaronder: workshops in klassen, thema-avonden voor ouders en scholing voor leerkrachten.

Bent u geinteresseerd of wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor uw school? Neemt u dan gerust contact op.



» volledig nieuws