Interviews

03 november 2015

Hoezo zelfvertrouwen?! Cyrille staat sterk tijdens freestyle skiën

In maart 2015 kon u in de nieuwsrubriek lezen hoe het nu met oud-deelnemer aan de Sta Sterk training Cyrille de Lange is. Dit item verdient zeker ook een vermelding op deze pagina: Hoe is het nu met..?

Het is al weer 4 jaar geleden dat Cyrille de Lange besloot de Sta Sterk training bij YosoY in Heiloo te volgen.Op school werd hij structureel gepest en buitengesloten. Gepest worden is een heftige ervaring die een aanslag doet op je zelfvertrouwen en zelfbeeld. Cyrille werkte in de Sta Sterk training aan een sterke lichaamshouding en uitstraling, aan het weerbaar kunnen reageren en bouwde weer aan zijn zelfvertrouwen. Tegelijkertijd begon hij met skiën, wat al snel freestyle skiën werd. Een sport waar je durf en zelfvertrouwen voor moet hebben. Inmiddels is Cyrille uitgegroeid tot talentvol freestyle skiër met internationale ervaring. Cyrille is nu 10 jaar en droomt van het deelnemen aan de Olympische Spelen. Wil je zien wat voor stoere kunsten Cyrille nu al onder de knie heeft? Bekijk dan het filmpje hieronder.


Bekijk ook zijn kunsten en het interview met Cyrille in het Jeugdjournaal van zondag 15 februari 2015 (vanaf minuut 8.54):

http://www.npo.nl/nos-jeugdjournaal/15-02-2015/POW_00943660» volledig nieuws