Nieuws

07 juni 2017

"Ik heb nu zelfs zin in mijn spreekbeurt."


Gistermiddag was het dan zover: zes Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 weken hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Vijf meiden en 1 jongen uit Heiloo werkten de afgelopen weken hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, spreekbeurten, spreken voor en in de klas, het contact leggen met leeftijdsgenootjes of met hun frustratie als iets niet meteen lukt.

Ze gingen aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk. Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad: meer zelfvertrouwen, positiever denken, minder frustratie en minder stress bij toetsen. Een van de deelnemers die aan de training deelnam, omdat hij zo ontzettend zenuwachtig was voor een spreekbeurt, liet zelfs weten: "Ik heb nu zelfs zin in mijn spreekbeurt!"

De deelnemers lieten met veel enthousiasme in een door hen zelf samengesteld programma aan hun gasten zien wat ze zoal hebben geleerd over anders voelen, denken en anders doen. Een deelneemster die het voor de groep staan super spannend vond, verzorgde zelfs een presentatie over haar leerwens. Daarna kregen alle deelnemers na een persoonlijk woordje het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze deelnemers.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!

Op de foto 5 van de 6 Faalangst de baas kanjers.



» volledig nieuws