Nieuws

27 september 2021

Klaar voor de brugklas!

Groot feest was het afgelopen donderdag toen 6 brugklassers uit Heiloo, Heerhugowaard, Castricum en Egmond Binnen bij YosoY te Heiloo hun Stevige Stap diploma uitgereikt kregen in aanwezigheid van hun familie. Begin juni gingen zij van start met de Stevige Stap groepstraining. Een training met als doel de deelnemers een steuntje in de rug te geven bij de overstap naar de brugklas. Dat was dit jaar extra fijn. Niet iedereen had de school van zijn keuze kunnen bezoeken, maar had het door de coronamaatregelen moeten doen met een online open dag. 

Begin juni startten de deelnemers eigenlijk in een soort minibrugklas: bijna allemaal afkomstig van een andere basisschool moesten zij elkaar eerst leren kennen, groepsafspraken maken, samenwerken en dingen met elkaar delen en uiteindelijk afgelopen donderdag ook weer afscheid nemen van elkaar. Naast alles wat zij in de afgelopen 10 lessen hebben geleerd was het samen komen in deze minibrugklas een mooie leerschool op zich. De deelnemers allemaal heel verschillend, maar samen een geweldig leuke groep waarin iedereen zich veilig voelde om te leren, te groeien en plezier te hebben met elkaar. 

De deelnemers zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan om hun zelfvertrouwen en positief denken te vergroten, hun lichaamstaal te versterken, lastige situaties zelf weerbaar op te lossen of sterk om hulp te vragen. Ook hebben ze kennis gemaakt met manieren om makkelijker te leren en hun huiswerk te plannen.

Na de diploma-uitreiking waar elke deelnemer nog even kort werd toegesproken, was het tijd voor een hapje en drankje om te proosten op de mooie resultaten die de deelnemers hebben behaald. "Mijn leerwens was om niet bang te zijn om nieuwe vrienden te maken, dat is gelukt." "Ik wilde leren om op een goede manier voor mezelf op te komen. Ik merk dat ik dat al steeds vaker durf te doen." "Mijn grenzen aangeven vond ik eerst heel moeilijk, maar nu weet ik hoe ik dat op een goede, sterke manier moet doen." Trainer Helen Wildeboer is trots op wat de deelnemers hebben bereikt. "Ik heb de deelnemers in de afgelopen maanden zien groeien in hun zelfvertrouwen en weerbaarheid. Dat was ontzettend mooi om te zien. Ik vond het heel mooi en bijzonder om deze grote stap in het leven van deze kinderen van zo dichtbij mee te mogen maken en hen daarbij te mogen begeleiden." 

Om het afscheid extra feestelijk te maken had een van de deelnemers nog een paar flessen kinderchampagne meegenomen om de training uit te knallen. Voor een aantal deelnemers had de training nog wel langer mogen duren, omdat ze het erg fijn vonden in de groep. Gelukkig blijft de appgroep nog wel even bestaan.

Nogmaals van harte gefeliciteerd allemaal met jullie diploma en nog vele mooie jaren toegewenst op jullie nieuwe school!

(Op de foto alle 6 deelnemers en trainer Helen Wildeboer)   

 » volledig nieuws