Nieuws

22 maart 2014

Larissa en Denise presenteren werkstuk over pesten op Clusius College te Castricum

Denise en Larissa in hun stand over pesten Op vrijdagavond 21 maart was het dan eindelijk zover voor Denise Meuldijk en Larissa Broomans: zij presenteerden hun sectorwerkstuk over ‘pesten op de basisschool’ op het Clusius College te Castricum. Net als hun medeleerlingen uit het eindexamenjaar van het VMBO GL die ook een voldoende hadden gekregen voor hun werkstuk, mochten zij een stand inrichten en hun werkstuk presenteren voor de vele bezoekers en voor leerkrachten die hun presentatie kwamen beoordelen. 
Een spannende avond dus, waar de meiden lang naar toe hebben gewerkt en geleefd. 

In hun mooi ingerichte stand was ook hun werkstuk over ‘pesten op de basisschool’ terug te vinden, zowel op papier als in een Prezipresentatie. In hun werkstuk zijn de meiden ingegaan op wat pesten nou eigenlijk is en op oorzaken en gevolgen van pesten. Voor hun werkstuk moesten zij ook een deskundige interviewen; Helen Wildeboer, trainer van de Stichting Omgaan met Pesten en eigenaar van YosoY Training Coaching & Advies te Heiloo werd uitgebreid aan de tand gevoeld over pesten, maar vooral ook over welke hulp je gepeste kinderen, pesters, meelopers en buitenstaanders kunt bieden om het pesten te stoppen. Dit interview werd met een voicerecorderapp opgenomen en is door de meiden mooi weergegeven in hun werkstuk.

Denise: “We hebben ontzettend veel gehad aan het interview met Helen. Het heeft ons veel geleerd over de verschillende manieren van reageren van kinderen op pesten en over wat nu het beste werkt om pesten te stoppen. Helaas is de conclusie uit ons werkstuk dat er nog te weinig gebeurt op de basisschool om het pesten te stoppen.” Larissa: “Wel zijn we blij dat we hebben gemerkt dat er tegenwoordig steeds meer hulp komt zodat pesten kan worden gestopt.”

De meiden stonden alle bezoekers op de avond keurig te woord. Ook kregen ze vaak een compliment over het door hen gekozen onderwerp. Een veel gehoorde opmerking was ook hier weer: “hoe meer aandacht voor dit onderwerp hoe beter!”. Ook Larissa en Denise hebben een steentje bijgedragen om het onderwerp pesten weer onder de aandacht te brengen. Meiden bedankt!!



» volledig nieuws