Interviews

19 november 2015

Luuk zegt nu 'nee' als hij iets niet wil

Mijn naam is Luuk Hoogland (zie foto midden). Ik ben nu bijna 11 jaar en zit in groep 8. In het najaar van 2011 volgde ik de Sta Sterk training bij YosoY in Heiloo. Ik was toen 6 jaar en vond het erg moeilijk om nee te zeggen als ik iets niet wilde. Ik ging dan huilen of liep weg.

Ik volgde de training in een klein groepje met nog 2 andere jongens die ik soms nog wel tegenkom. Op de training vond ik de spelletjes het leukst. Inmiddels lukt het mij goed om nee te zeggen als ik iets niet wil en dat is fijn. Ik weet nu ook dat ik er wat toe doe. Ik heb veel vrienden en ik houd van atletiek. Ik heb al eens de van Dam tot Dam loop gelopen en de Alkmaar City Run. Verder houd ik van tekenen, gamen en met mijn broertje spelen.

Volgend schooljaar ga ik naar de middelbare school. Aan de ene kant heb ik daar zin in en de andere kant ook weer niet. Ik zal mijn basisschool gaan missen, maar het lijkt mij ook heel leuk dat ik straks echt wiskunde heb. Rekenen en gym vind ik nu namelijk het leukst op school.

Ik ben blij dat ik de Sta Sterk training heb gedaan. Het was leuk en aan het nee zeggen zal ik op de middelbare school ook wel iets hebben.» volledig nieuws