Nieuws

12 mei 2022

Met zelfvertrouwen en sterk in je schoenen op weg naar de brugklas

“Ik ben heel blij dat ik de Stevige Stap training heb gevolgd. Op de basisschool had ik weinig vriendinnen en durfde ik niet mezelf te zijn. Nu na de training is dat op mijn nieuwe school helemaal anders. Ik ben nu helemaal mezelf en heb nu veel vriendinnen. Daar ben ik super blij mee!

“Op mijn nieuwe school kreeg ik in de eerste weken al te maken met het ongevraagd foto’s van mij plaatsen in de app-groep. Door de training wist ik goed hoe ik hierop moest reageren waardoor e.e.a. het snel was opgelost. Hier ben ik heel blij mee.”

"Ik raad de Stevige Stap training aan, aan iedereen die het kan gebruiken. Ik vind het jammer dat het nu al voorbij is."

Een greep uit de opmerkingen van deelnemers aan de Stevige Stap brugklastraining van de afgelopen jaren. Ik heb er ook dit jaar weer ontzettend veel zin in om met weer nieuwe groep 8-ers op 9 juni te gaan starten met deze brugklastraining. De overstap naar de brugklas is niet alleen een grote stap voor de leerlingen zelf, maar ook voor de ouders. De Stevige Stap training kan een mooie steun in de rug zijn bij alle veranderingen.

Is uw kind/leerling onzeker en ziet hij of zij tegen de overstap op? Twijfelt het of en hoe nieuwe vrienden te maken? Vraagt u zich af of uw kind/leerling deze overstap goed kan maken en hiervoor weerbaar genoeg is? De Stevige Stap training kan uw kind/leerling verder helpen.

De Stevige Stap training is specifiek bedoeld voor kinderen die niet zoveel zelfvertrouwen hebben, onvoldoende sociaal weerbaar zijn. In de Stevige Stap training krijgen de deelnemers praktische handvatten om op een goede manier op te komen voor zichzelf en om te gaan met lastige situaties zoals: jezelf presenteren in een nieuwe groep, je eigen mening hebben en geven, feedback geven en krijgen, conflicten oplossen, omgaan met groepsdruk, etc. Daarnaast krijgen zij handvatten aangereikt over hoe om te gaan met het plannen, organiseren en leren van het huiswerk.

De training bestaat uit 10 lessen van 75 minuten en twee ouderbijeenkomsten waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan hoe ouders hun kind kunnen ondersteunen. De eerste 5 lessen vinden plaats vóór de zomervakantie om zo de deelnemers goed voorbereid en met vertrouwen hun overstap te laten maken, waardoor zij hun plek in de nieuwe groep makkelijker kunnen verwerven. De tweede 5 lessen vinden plaats na de zomervakantie tijdens de eerste weken op de nieuwe school, waardoor de mogelijkheid ontstaat om de kinderen direct te ondersteunen in hun nieuwe situatie. De groep bestaat slechts uit maximaal 6 deelnemers, zodat er voldoende aandacht is voor individuele leerpunten. Er zijn nog enkele plaatsen vrij in de groep die start op donderdag 16 juni van 17.00 - 18.15 uur.

Interesse? Neem gerust contact met mij op voor nadere informatie of een afspraak voor een intakegesprek: 06-53 53 92 19 of info@yosoyheiloo.nl.» volledig nieuws