Nieuws

18 maart 2015

Mijlpaal: 200ste Sta Sterk diploma in Heiloo










3 van de 10 deelnemers trots op de foto met het 200ste Sta Sterk diploma.

In mei 2010 werd het eerste Sta Sterk diploma in Heiloo uitgereikt. Vanmiddag, nog geen 5 jaar later, werd het 200ste diploma feestelijk in ontvangst genomen door een van de deelnemers uit de groep van 6-9 jarigen; een mijlpaal.

De Sta Sterk training is een sociale weerbaarheidstraining die door de Stichting Omgaan met Pesten is ontwikkeld en door trainers van deze stichting al vele jaren in het hele land wordt verzorgd. In Heiloo wordt deze succesvolle training nu al 5 jaar verzorgd door Helen Wildeboer, trainer van deze stichting en werkzaam vanuit haar bureau YosoY Training Coaching & Advies. Zij had vanmiddag de eer de 200ste deelnemer in Heiloo het diploma uit te reiken.

Een mijlpaal moet je vieren. Het was dan ook groot feest vanmiddag in de vergaderzaal van de badmintonhal in Heiloo. In totaal ontvingen 10 kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar, die verdeeld over 2 groepen de afgelopen 10 weken de Sta Sterk training volgden, op deze laatste les het Sta Sterk diploma. De deelnemers, afkomstig uit: Heiloo, Bergen, Castricum, Zuidschermer, Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Limmen, werkten de afgelopen weken zowel op de training als thuis hard aan het vergroten van hun weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Nadat de 4 deelnemers uit de groep 10-12 jarigen hun diploma in het bijzijn van familie en bekenden had ontvangen, was het de beurt aan de 6 deelnemers uit de groep 6-9 jarigen. Alle deelnemers ontvingen het diploma vergezeld van een persoonlijk woordje en nog een cadeau om vooral te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. Wie van de 6 deelnemers nu precies het 200ste diploma heeft ontvangen, is niet van belang. Elk diploma is evenveel waard. Het 200ste diploma staat symbool voor al die deelnemers die de afgelopen jaren in Heiloo hebben gewerkt aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen en hier nog dagelijks profijt van hebben.

Aansluitend werden alle diploma's en de mijlpaal vanmiddag gevierd met een hapje en drankje. Zowel de deelnemers zelf als hun ouders en hun leerkrachten op school zijn blij met wat de deelnemers allemaal hebben geleerd. Daar kunnen de deelnemers trots op zijn!

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!



» volledig nieuws