Nieuws

14 februari 2022

Mooie stappen gezet in zelfvertrouwen en weerbaarheid op Zorgboerderij de Klompenhoeve

De Coronapandemie zorgde ervoor dat ze lang op de start moesten wachten....maar vorig jaar kon in het najaar dan eindelijk de Sta Sterk training van start voor weer 4 cliënten van Zorgboerderij De Klompenhoeve in Egmond aan den Hoef.  

Afgelopen maandag namen zij onder toeziend oog van ouders en begeleiders hun Sta Sterk diploma in ontvangst, nadat ze eerst in wat rollenspellen hadden laten zien wat ze zoal hadden geleerd. De zenuwen kwamen wel een beetje opzetten, maar de helpende gedachten en het enthousiaste publiek zorgden ervoor dat alle deelnemers zichzelf durfden te laten zien en horen. 

Met leerwensen als: mijn eigen mening durven geven, nee zeggen, rustig blijven als het even tegen zit en nare gedachten uit mijn hoofd zetten startten de deelnemers in november met de Sta Sterk training. Ook op het werk is het belangrijk dat je op een weerbare manier voor jezelf kunt opkomen: nee durft te zeggen, je eigen mening geeft op een rustige manier en tijdig durft aan te geven dat je hulp nodig hebt. Dat is niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor je collega's. Vandaar dat Zorgboerderij de Klompenhoeve haar cliënten hier graag in wil ondersteunen door het aanbieden van deze Sta Sterk training.

De deelnemers waren enthousiast en betrokken. Natuurlijk was het niet altijd makkelijk om naar jezelf te kijken en je eigen manier van denken en doen. Hun betrokken houding en hun inzet om anders te leren denken en doen heeft zeker tot mooie resultaten geleid. Alle 4 de deelnemers geven aan dat ze vooruit zijn gegaan wat betreft hun leerwens. 

Trainer Helen Wildeboer is trots op wat de deelnemers hebben bereikt in deze korte periode: "De pandemie heeft veel van iedereen gevraagd en zo ook van deze deelnemers: opsluiting op de kamer i.v.m. een besmetting op de woongroep, niet naar je sport/hobbyclub kunnen omdat je geen QR-code hebt, minder sociale contacten, geen leuke uitjes, etc. Dit doet veel met een mens. De pandemie zorgde niet alleen voor uitstel van de training, maar was daar na 1,5 jaar wachten dan gelukkig ook om de deelnemers naast de gebruikelijke ondersteuning op het gebied van zelfvertrouwen en weerbaarheid te ondersteunen in het verweken en het omgaan met alle negatieve effecten van de pandemie. Ik ben erg trots op hoe de deelnemers zich open durfden te stellen en elkaar hielpen als het nodig was. Het vertrouwen in de groep legde een mooie basis voor de resultaten die zijn behaald. De Sta Sterk diploma's zijn dan ook dik verdiend."» volledig nieuws