Nieuws

05 juni 2014

Nieuwe Sta Sterk en Faalangst de baas groepstrainingen in september in Heiloo

Sommige kinderen zijn erg onzeker, hebben moeite vrienden te maken, laten over zich heen lopen, piekeren vaak, worden gepest, zijn bang om fouten te maken, zijn snel boos, erg zenuwachtig voor toetsen of erg bezig met wat anderen van hem/haar zullen denken. Als ouder kunt u uw kind een luisterend oor bieden, complimenteren en begeleiden bij hoe het dingen anders kan oplossen. Dit is helaas niet altijd genoeg. Een Sta Sterk training of Faalangst de baas training kan dan uitkomst bieden. Na de zomervakantie gaan nieuwe groepstrainingen van start in Heiloo. De intakes daarvoor vinden vanaf 1 juni plaats.

In de Sta Sterk training leren de deelnemers op een positieve manier voor zichzelf op te komen en meer zelfvertrouwen te krijgen. Zij leren op een praktische manier positiever te denken en hoe te reageren in lastige situaties zoals: hun eigen mening geven, nee durven zeggen, omgaan met pesten, conflicten oplossen, reageren als ze last van iemand hebben, aansluiting vinden bij leeftijdsgenootjes, etc.
 

In de Faalangst de baas training leren de deelnemers hun faalangst de baas te worden door inzicht te krijgen in de eigen faalangst en door anders te leren voelen, denken en doen. Het gaat dan zowel om faalangst bij schoolwerk, zoals toetsen of spreekbeurten, als om faalangst in de omgang met anderen. Ook piekergedachten waardoor kinderen soms ook moeite hebben met inslapen worden aangepakt.

Kijk voor meer informatie over de inhoud, de opzet en de exacte startdata van de trainingen op www.yosoyheiloo.nl



» volledig nieuws