Nieuws

24 september 2015

Presentatie Auticafé Castricum een succes

Ook YosoY droeg in de landelijke Week tegen Pesten haar steentje bij aan de bewustwording rondom pesten. Op uitnodiging van het AuticaféCastricum verzorgde Helen Wildeboer in de Juliana van Stolbergschool in Castricum een interactieve presentatie over het voorkomen en oplossen van pesten bij kinderen met autisme.

Voor de pauze werd ingegaan op wat nu het verschil is tussen plagen en pesten en werd bekeken of kinderen met autisme hier ook zo tegenaan kijken. De rollen binnen het pestprobleem werden besproken en d.m.v. rollenspel werd beeldend gemaakt wat nu de beste manier is om te reageren op pestgedrag. Na de pauze lag de focus op hoe je je kind met autisme kunt ondersteunen in zijn sociale weerbaarheid zodat het minder kans loopt pester of gepest te worden. Tenslotte gingen de aanwezigen met elkaar in kleine groepjes uiteen om antwoorden te vinden op vragen over wat juist wel en juist niet te doen als je hoort dat je kind slachtoffer is van pesten of als pester wordt aangemerkt.

Het was een mooie interactieve avond met veel waardevolle inbreng vanuit de zaal. Een van de aanwezigen: "Ik heb veel aan deze avond gehad - over hoe ik als moeder kan handelen en reageren. Bedankt !" Helen Wildeboer: "Als trainer vond ik het vooral mooi om te zien hoe ouders in samenspraak met elkaar zelf handvatten hebben gevonden om in de praktijk toe te passen bij pesten."

Kortom een geslaagde avond en zo ook weer een mooie bijdrage aan de landelijke Week tegen Pesten.




» volledig nieuws