Nieuws

19 november 2020

Sta Sterk diploma in coronatijd net even anders dan anders

Gisteren was het dan eindelijk zover: 12 trotse kinderen kregen hun Sta Sterk diploma uitgereikt in Heiloo. In dit jubileumjaar van YosoY waarin we te maken hebben met coronamaatregelen gaat het een en ander na 10 jaar net even anders dan anders. In september startten in Heiloo groep nummer 67 en 68 met hun Sta Sterk training. Gelukkig konden de lessen voor de kinderen tot en met les 9 gewoon plaatsvinden zoals altijd op het van tevoren handen ontsmetten en tafels schoonmaken na. Helaas moesten we ook een deelnemer 2 weken missen vanwege quarantaine. 

Les 10, de laatste les, is traditioneel de les waarin gasten welkom zijn om te kijken naar de rollenspellen waarin hun kinderen laten zien wat ze allemaal hebben geleerd en de kinderen hun diploma in ontvangst nemen. Helaas was die aanwezigheid van gasten vanwege de coronamaatregelen nu niet mogelijk. Maar geheel in de lijn met wat we de kinderen op de Sta Sterk training leren “denk in oplossingen” hebben we ervoor gezorgd dat de ouders er via een livestream vanuit huis toch bij konden zijn. Geen ouders en broertjes en zusjes op stoelen langs de kant maar een laptop met een camera.

De deelnemers lieten aan hun onlinegasten zien wat ze allemaal hebben geleerd in de afgelopen maanden. Daarna kregen ze na een persoonlijk woordje allemaal hun Sta Sterk diploma uitgereikt. Vervolgens proostten we met de deelnemers op hun diploma. Wat lekkers mocht daarbij natuurlijk niet ontbreken voor deze 12 nieuwe Sta Sterk kanjers.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald.
“Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen dan aan het begin van de training.”
“Ik heb er veel van geleerd, maar vind het ook fijn dat ik weer met mijn vrienden kan spelen op woensdagmiddag”
“Ik voel me nu veel sterker op school”
“Ik vind het zo jammer dat het nu voorbij is, ik ga jullie missen”

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan hun persoonlijke leerwens te behalen. Daar mogen de deelnemers dus met recht trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Zou uw kind ook geholpen kunnen zijn met meer zelfvertrouwen en weerbaarheid? Neem gerust contact op, want in januari 2021 gaan er weer nieuwe groepen van start.

Op de foto's 10 van de 12 deelnemers en trainer Helen Wildeboer.» volledig nieuws