Nieuws

29 november 2018

Sta Sterk diploma's dik verdiend.

Aan het begin van dit schooljaar gingen er weer 12 kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar van start met de Sta Sterk training in Heiloo. Gisterenmiddag mochten alle deelnemers afkomstig uit Castricum, Alkmaar, Limmen, Heiloo en Egmond aan den Hoef het Sta Sterk diploma in ontvangst nemen. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: meer durven, voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, meer zelfvertrouwen krijgen, omgaan met pesten, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje.De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald.
"Ik kan beter oogcontact maken en sterk staan."
"Mijn tics zijn veel minder geworden."
"Ik weet nu hoe ik sterk kan reageren. Ik blijf oefenen om het in het echt ook steeds vaker te durven doen"

Ook ouders zijn positief. Zij schreven voor hun kind een woordje in het werkboek:
"Mijn zoon geeft beter zijn grenzen aan op een rustige manier en doet heel erg zijn best lastige situaties pratend op te lossen in plaats van boos te worden."
"Mijn dochter is zekerder geworden in haar houding."
"We zien dat onze dochter meer zelfvertrouwen heeft en lastige situaties nu probeert op te lossen zoals ze dat op de training heeft geleerd. We zijn erg trots op haar."

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit en zelfvertrouwen als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's 10 van de 12 deelnemers, trainer Helen Wildeboer en stagiaire Annette Schlatmann.» volledig nieuws