Nieuws

18 januari 2020

Weer Sta Sterk diploma's op Zorgboerderij de Klompenhoeve

Met een beetje zenuwen, omdat er zoveel mensen aanwezig waren, maar vooral ook met veel plezier sloten 4 medewerkers van Zorgboerderij de Kompenhoeve in Egmond aan den Hoef deze donderdag hun Sta Sterk training na 10 lessen af. Onder toeziend oog van vaders, moeders, oma's en begeleiders lieten de deelnemers in rollenspellen zien wat ze in 10 weken hebben geleerd en kregen zij onder luid applaus het Sta Sterk diploma uitgereikt.

Met leerwensen als: op tijd hulp vragen, zodat ik niet meer boos word als iets niet lukt, contact durven leggen met leeftijdgenoten, mijn eigen mening durven geven en nee zeggen, starten de deelnemers in oktober met de Sta Sterk training. Ook op het werk is het belangrijk dat je op een weerbare manier voor jezelf kunt opkomen: nee durft te zeggen, je eigen mening geeft op een rustige manier en tijdig durft aan te geven dat je hulp nodig hebt. Dat is niet alleen fijn voor jezelf maar ook voor je collega's. Vandaar dat Zorgboerderij de Klompenhoeve zijn medewerkers hier graag in wil ondersteunen door het aanbieden van deze Sta Sterk training. 

De deelnemers waren zeer enthousiast en betrokken. Dit heeft dan ook tot mooie resultaten geleid. Alle 4 de deelnemers geven aan dat ze enorm vooruit zijn gegaan wat betreft hun leerwens. Trainer Helen Wildeboer is trots op wat de deelnemers hebben bereikt in deze korte periode: "De standaard Sta Sterk training die is geschreven voor kinderen van 8 tot 12 jaar heb ik samen met een aantal collega's van Stichting Omgaan met Pesten aangepast voor deze doelgroep. Minder tekst, rustigere pictogrammen, minder verschillende onderwerpen in een les, meer herhaling en natuurlijk hele andere voorbeelden, want we hebben het nu niet meer over hulp vragen bij de juf of spelen op het schoolplein. De Sta Sterk methodiek bleef echter helemaal gehandhaafd en je ziet dan hoe goed deze ook werkt voor deze doelgroep die vaak meer tijd nodig heeft om nieuwe dingen te leren en te onthouden. Soms hoorde ik wel eens in de groep: "ik ga dit nooit snappen." Mooi was dan te merken dat de deelnemers elkaar een hart onder de riem staken dat het echt wel goed zou komen. Een week later was vervolgens de glimlach op het gezicht van de deelnemer groot toen het kwartje helemaal was gevallen."   

Na de rollenspellen waarin de deelnemers aan hun publiek o.a. lieten zien hoe je nu eigenlijk op een goede manier je eigen mening geeft, aansluiting zoekt met anderen of hulp vraagt, was het tijd voor een woordje en de uitreiking van de diploma's met een aandenken. Daarna werd er door alle aanwezigen geproost op dit mooie resultaat.

Binnenkort zullen weer 4 medewerkers van de Klompenhoeve de Sta Sterk training gaan volgen. Na de 7 regels en de workshops over omgang met grensoverschrijdend gedrag voor de clientbegeleiders weer een waardevolle stap op Zzorgboerderij de Klompenhoeve tot een nog prettigere woon- en werkomgeving. Een plek waar medewerkers vol vertrouwen, goed in hun vel en met plezier hun werk uitvoeren. "Ik ben trots op deze deelnemers die de uitdaging aandurfden en zo een voorbeeld zijn voor de andere medewerkers op de boerderij. Met veel plezier ga ik binnenkort aan de slag met de volgende 4 deelnemers om ook hen te ondersteunen in hun weerbaarheid en zelfvertrouwen," aldus Helen Wildeboer.» volledig nieuws