Nieuws

28 maart 2018

Feestelijke uitreiking Sta Sterk diploma's in Heiloo

Vanmiddag mochten maar liefst 11 deelnemers het Sta Sterk diploma in Heiloo in ontvangst nemen. De deelnemers afkomstig uit Castricum, Limmen, Heiloo, Uitgeest, Egmond aan den Hoef en Koedijk startten begin januari in 2 groepen met de Sta Sterk training. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: meer durven, voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, vrienden maken, meer zelfvertrouwen, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. "Het werkt echt, ik heb er veel aan gehad." "Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen." "Het lukt mij veel beter contact te maken met anderen."
Ook ouders en leerkrachten zijn positief. Zij schreven voor hun kind/leerling een woordje in het werkboek: "Mijn zoon is een stoere vent geworden die niet meer huilt als hij kritiek krijgt." "X durft in de klas veel makkelijker hulp bij mij te vragen en heeft aangegeven veel meer vertrouwen in zichzelf te hebben." "We zien in de klas nu een Y die we graag zien: vrolijke blik, rechtop lopend, zelfverzekerd. Wat een verschil in lichaamshouding en lichaamstaal!"

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's de 10 van de 11 deelnemers en trainer Helen Wildeboer.» volledig nieuws