Nieuws

14 december 2019

Sta Sterk diploma's medewerkers zorgboerderij Klompenhoeve

Wat als iemand jou vraagt na een lange werkdag op de boerderij ook nog even zijn klus over te nemen, maar je wilt het niet? Wat als je allerlei apparatuur voor de kaasmakerij aan het schoonmaken bent en het lukt niet? Wat als een andere medewerker je uitscheldt omdat je in zijn of haar ogen iets niet goed hebt gedaan? Ook op het werk is het belangrijk dat je op een weerbare manier voor jezelf kunt opkomen: nee durft te zeggen, je eigen mening geeft op een rustige manier en tijdig durft aan te geven dat je hulp nodig hebt.

 In september startten de eerste twee medewerkers van Zorgboerderij de Klompenhoeve met de Sta Sterk training op locatie. Boven de zuivelmakerij werd 10 weken hard gewerkt aan het vergroten van het zelfvertrouwen, allerlei weerbare vaardigheden en het positief denken. De deelnemers waren zeer enthousiast en betrokken. Dit heeft dan ook tot mooie resultaten geleid. Beide deelnemers gaven aan hun leerwens te hebben behaald en de training als heel prettig te hebben ervaren. Trainer Helen Wildeboer is trots op wat de deelnemers hebben bereikt: "Het was geweldig om te zien hoe goed en snel deze deelnemers het geleerde oppakte. De standaard Sta Sterk training heb ik samen met een aantal collega's van Stichting Omgaan met Pesten aangepast voor deze doelgroep. Minder tekst, rustigere pictogrammen, minder verschillende onderwerpen in een les en meer herhaling. De Sta Sterk methodiek bleef echter helemaal gehandhaafd en je ziet dus hoe goed deze ook werkt voor deze doelgroep die vaak meer tijd nodig heeft om nieuwe dingen te leren en te onthouden." 

De deelnemers lieten op hun laatste les aan een kleine groep genodigden in rollenspellen zien wat ze allemaal hebben geleerd. Een van de clientbegeleiders merkte trots op: "Wauw dat is echt zo mooi dat jullie dat nu zo kunnen." Na de rollenspellen was het tijd voor een woordjes en de uitreiking van de diploma's met een aandenken. Daarna werd er door alle aanwezigen geproost op dit mooie resultaat. 

Na dit succes zullen meer medewerkers van de Klompenhoeve de Sta Sterk training gaan volgen. Na de 7 regels en de workshops over omgang met grensoverschrijdend gedrag voor de clientbegeleiders weer een waardevolle stap op zorgboerderij de Klompenhoeve tot een nog prettigere woon- en werkomgeving. Een plek waar medewerkers vol vertrouwen, goed in hun vel en met plezier hun werk uitvoeren. "Ik ben trots op deze twee deelnemers die als eerste de uitdaging aandurfden en zo een voorbeeld zijn voor de andere medewerkers op de boerderij," aldus Helen Wildeboer die de komende weken verder aan de slag gaat met een tweede groep deelnemers.» volledig nieuws