Nieuws

30 november 2017

Sta Sterk diploma's uitgereikt aan 12 Sta Sterk kanjers!

Gisterenmiddag mochten maar liefst 12 deelnemers het Sta Sterk diploma in Heiloo in ontvangst nemen. De deelnemers afkomstig uit Heerhugowaard, Castricum, Bergen, Egmond aan den Hoef, Alkmaar en Heiloo startten begin september in 2 groepen met de Sta Sterk training. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: meer durven, voor jezelf opkomen, minder snel boos worden, vrienden maken, meer zelfvertrouwen, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. “Ik ging met veel plezier elke woensdagmiddag heen”, “Ik heb mijn leerwens behaald en daar ben ik heel erg blij mee”, “ik ben goed op weg mijn boosheid de baas te worden” zijn een aantal opmerkingen van de kinderen in hun evaluatie.

Ook ouders en leerkrachten zijn positief. Zij schreven voor hun kind/leerling een woordje in het werkboek. Een greep uit de opmerkingen: Meer vertrouwen in zichzelf, meer praten over gevoelens, zichzelf meer laten zien, minder snel boos worden, meer opkomen voor zichzelf. Een van de leerkrachten vroeg zich zelfs af of er toverpoeder op de training werd gebruikt. Zo’n grote verandering zag hij bij zijn leerling.

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's 10 van de 12 deelnemers.» volledig nieuws