Nieuws

03 april 2022

Sta Sterk feest in Heiloo

Eindelijk eindelijk kon het weer! Een echt Sta Sterk feestje zonder coronabeperkingen! Afgelopen woensdag ontvingen 6 kinderen in de leeftijd van 6 - 8 jaar hun Sta Sterk diploma in  het bijzijn van hun ouders, broertje of zusje en hun opa of oma. Deze deelnemers uit de groepen 2 t/m 4 van het basisonderwijs uit Heiloo, Castricum, Uitgeest en Bergen hebben de afgelopen 3 maanden hard gewerkt aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen.

Tijdens de rollenspellen lieten ze in deze laatste les aan hun gasten zien wat ze allemaal hebben geleerd op de 10 Sta Sterk lessen. Voor een aantal kinderen was het zo voor een groep staan een hele overwinning, maar dankzij de helpende gedachten (pepzinnen) waar we tijdens de training ook veel mee hebben geoefend, durfden ze zichzelf allemaal aan het publiek te laten zien en horen.

Na deze presentatie was het natuurlijk tijd voor een korte speech, het verdiende sta sterk diploma en de sleutelhanger van de Sta Sterk mascotte 'Sterk' die we bij YosoY hebben omgedoopt tot "Sterke Harry".
Daarna was het tijd voor een lekker hapje en drankje in de bar om te vieren dat alle deelnemers zulke mooie stappen hebben gezet in hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. 

Kinderen beginnen vaak te experimenteren met nieuw, meer weerbaar gedrag in de thuissituatie, omdat dit gelukkig voor de meeste kinderen een veilige omgeving is. Je kunt het als ouder dus ook wel zien als een goed teken als het kind eerst vooral juist in de thuissituatie "tegengas" begint te geven. Ook nu weer hebben ouders het experimenteren met weerbaar gedrag thuis zeker gemerkt. Voor ouders is het echter niet altijd makkelijk dat hun kind opeens 'nee' gaat zeggen tegen dingen die toch echt wel moeten gebeuren (tanden poetsen, naar bed gaan, etc.). Aangeven dat je het heel goed vindt dat je kind zijn mening laat horen en dat het dit vooral ook op deze manier moet doen op school tegen leeftijdgenootjes, is heel belangrijk. Je ondersteunt het kind op deze manier in het leer-/oefenproces. Natuurlijk is het daarna ook belangrijk als ouder je grens aan te geven, dat er thuis regels zijn, dat je als ouder bepaalt hoe laat je kind naar bed gaat en dat hij/zij zijn tanden poetst en waarom dat belangrijk is.

Tijdens de borrel was het leuk te horen dat ouders niet alleen vonden dat hun kind, maar ook zij zelf van de training hebben geleerd. Dat is natuurlijk helemaal mooi, want als ouders zijn we tenslotte toch vaak ook het voorbeeld voor onze kinderen. Zowel de deelnemers als de ouders hebben weer heel wat handvatten meegekregen om natuurlijk ook nu de training is afgelopen, mee aan de slag te blijven. 

Alle deelnemers nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van het Sta Sterk diploma en het toetreden tot "de club van Sta Sterk kanjers die na 12 jaar Sta Sterk training in Heiloo inmiddels precies 450 kanjers telt! 

En daar zal het niet bij blijven, want over ruim een week starten op 13 april 2022 weer nieuwe Sta Sterk groepen in Heiloo met weer nieuwe, aankomende kanjers. Wilt u uw kind ook ondersteunen in zijn/haar zelfvertrouwen en weerbarheid, neem dan snel contact op, want in elke leeftijdsgroep is er nog een plekje vrij.
  
(Op de foto 3 van de 6 deelnemers)» volledig nieuws