Nieuws

26 juni 2019

Sta Sterk feestje in Heiloo

Vanmiddag was het weer feest in Heiloo: 2 groepen hadden hun Sta Sterk feestje. Maar liefst 12 deelnemers mochten het Sta Sterk diploma in Heiloo uit handen van trainer Helen Wildeboer  in ontvangst nemen. De deelnemers afkomstig uit De Rijp, Heiloo, Castricum, Uitgeest en Schoorl startten begin april in 2 groepen met de Sta Sterk training. Zij werkten 10 weken lang aan het bereiken van hun leerwensen: voor jezelf opkomen, minder snel huilen, meer durven, meer zelfvertrouwen, vervelende situaties minder hard binnen laten komen, etc.

Op deze laatste les mochten ouders, familie en vrienden komen kijken naar een reeks van rollenspellen waarin de deelnemers lieten zien wat ze de afgelopen weken allemaal hebben geleerd. Daarna ontvingen de deelnemers hun diploma vergezeld van een persoonlijk woordje.

De kinderen zijn trots op de resultaten die ze hebben behaald. "Ik heb er veel van geleerd." "Ik voel me sterker." "Ik durf nu dingen te vragen als ik iets niet snap."

Ook ouders en leerkrachten zijn positief. Hier wat opmerkingen van vanmiddag over verschillende deelnemers:
Een moeder: "Mijn zoon is echt heel erg veranderd. Al na een paar lessen zag ik resultaat.
Een vader: "Een pedagogisch medewerker van de BSO die niets van deelname aan de training wist gaf mij aan dat hij mijn zoon veel minder introvert vond geworden, of ik een idee had hoe dat kwam."
Een leerkracht: "Mijn leerling praat veel meer en haalt niet meer meteen uit. Hij geeft het nu aan als hij iets niet fijn vindt."

De deelnemers hebben samen met hun ouders erg hun best gedaan dit resultaat te bereiken. Daar mogen de deelnemers trots op zijn. Een mooie dosis assertiviteit als basis voor hun verdere leven.

Op de foto's de 11 van de 12 deelnemers en trainer Helen Wildeboer.» volledig nieuws