Nieuws

30 december 2014

Sta Sterk op School draagt bij aan Gezonde School

Gezondheidsbevordering maakt deel uit van de kerndoelen van het basisonderwijs. Basisscholen die structureel aan gezondheid werken kunnen gs-banner-120x240-urlhet vignet Gezonde School aanvragen en zich profileren als Gezonde School. Daarmee laten zij aan leerlingen, leerkrachten, ouders en anderen zien dat zij gezondheid op hun school belangrijk vinden.

Financiële ondersteuning Gezonde School 

Naast een gratis advies van een Gezonde School-adviseur vanuit de GGD over passende gezondheidsactiviteiten en maatregelen, kunnen scholen ook een financiële bijdrage ontvangen om te werken aan een gezonde leefstijl op school. Ook voor een Sta Sterk op School training kan een bijdrage worden verkregen van maar liefst 50% van de kosten! Een mooie bijkomstige reden om nu voor dit effectieve anti-pestprogramma te kiezen.  Een aanvraag voor een dergelijke vergoeding dient tussen 12 februari en 16 maart te worden ingediend.

Sta Sterk op School

Sta Sterk op School is een gespecialiseerd anti-pestprogramma dat zelfstandig én naast algemene programma’s ter stimulering van de sociaal-emotionele ontwikkeling, zoals Vreedzame School, Leefstijl en Kanjertraining, gedraaid kan worden. Het is één van de twee anti-pestprogramma’s van Stichting Omgaan met Pesten die op ‘de lijst Dekker’ van 13 veelbelovende anti-pestprogramma’s is opgenomen en is gebaseerd op de buitenschoolse variant die staat in de Databank Effectieve Jeugdinterventies van het NJI. 

Sta Sterk op School benadert pesten als een groepsprobleem. Veel leerlingen zijn tegen pesten, maar weten niet hoe zij effectief kunnen ingrijpen. Zij kunnen een zeer positieve rol in de groep spelen als zij dit leren. ‘Sta Sterk op School’ vergroot de sociale weerbaarheid van buitenstaanders en slachtoffers, zodat zij opkomen voor zichzelf en een ander. De groep met de rol van helper wordt groter. Het doel van Sta Sterk op School is om het negatieve groepsproces te doorbreken waardoor pesten stopt..

Sta Sterk op uw school?

Het programma wordt uitgevoerd door een trainer die aangesloten is bij Stichting Omgaan met Pesten, waaronder Helen Wildeboer van YosoY te Heiloo. De beroepskracht wordt nauw bij de training betrokken. Dit betekent een deskundige uitvoering met maximaal resultaat waarbij de leerkracht zoveel mogelijk z’n eigen werk kan blijven doen.

Onderstaande film vertoont een succesvol samenwerkingsproject Gezonde School in de regio Rotterdam en laat zien wat de effecten en de meerwaarde van de Gezonde School zijn.

Interesse? Neem contact op met Helen Wildeboer via info@yosoyheiloo.nl of 06 - 53 53 92 19. 



» volledig nieuws