Nieuws

21 september 2014

Symposium Stichting Omgaan met Pesten een succes!

Het symposium Samen Sterk tegen Pesten dat de Stichting Omgaan met Pesten zaterdag 20 september in Houten organiseerde ter ere van haar 10-jarig bestaan en waarmee de eerste landelijke Week tegen Pesten werd afgetrapt, was een succes!

Bijna 100 gasten, waaronder ook trainers Omgaan met Pesten, werden door verschillende sprekers geboeid, waaronder Dr. Frits Goossens van de VU. Hij is betrokken bij het onderzoek naar de effectiviteit van de Sta Sterk training in de praktijk. Van een aantal trainingen, waaronder de Sta Sterk training, is momenteel duidelijk dat zij voldoende theoretisch onderbouwd zijn om te moeten kunnen werken. Van geen enkele training is echter wetenschappelijk bewezen dat hij ook echt werkt in de praktijk. Natuurlijk weten we dat wel uit alle positieve ervaringen uit de afgelopen 10 jaar, maar dat is nog geen wetenschappelijk bewijs. Van de Sta Sterk training wordt dit dus momenteel onderzocht. Frits gaf aan dat een heel sterk onderdeel uit de training het onderdeel coping is. Coping houdt de vaardigheid in om jezelf 'uit de put' te halen door negatieve, niet-helpende gedachten om te zetten in helpende gedachten. Lang niet alle sociale weerbaarheidstrainingen gaan met dit onderwerp aan de slag, aldus Frits Goossens.
Deze informatieve dag werd afgesloten met een korte lachyogaworkshop door LachPsycholoog Alida van Leeuwen. Het was een mooie dag om op terug te kijken en ik (Helen Wildeboer) was blij dat ik er als trainer Omgaan met Pesten bij aanwezig was. 



» volledig nieuws