Nieuws

13 juni 2018

Trots op het Faalangst de baas diploma

Gisteren was het dan eindelijk zover: vijf Faalangst de baas deelnemers kregen na 10 weken hard werken hun diploma uitgereikt in het bijzijn van familie en vrienden. Drie meiden en twee jongens uit Heiloo, Castricum, Heerhugowaard en Egmond a/d Hoef werkten de afgelopen weken in Heiloo hard aan het de baas worden van hun faalangst. Ze gingen de strijd aan met hun angst voor toetsen, spreekbeurten, het aangaan van nieuwe dingen en het opkomen voor zichzelf.

Ze gingen aan de slag om anders te leren voelen, denken en doen met behulp van: ontspanningsoefeningen, spelletjes ter versterking van de lichaamstaal, oefeningen om positief te leren denken en rollenspellen om allerlei sociale situaties te oefenen. Ieder werkte aan het behalen van zijn eigen leerwens. Om deze te behalen werd ook thuis verder geoefend en samen met de ouders gewerkt aan het huiswerk. Dit heeft mooie resultaten tot gevolg gehad. Twee deelnemers hebben o.a. op de toetsen voor de inschatting van het niveau van het voortgezet onderwijs meteen kunnen toepassen wat ze hadden geleerd. Ze konden nu rustig blijven en vertrouwen op hun eigen kunnen, waardoor ze de toetsen beter maakten en zo konden laten zien dat ze het VWO aan kunnen. Dat is waar het om gaat bij het de baas worden van je faalangst; dat je daardoor zonder stress en alle klachten die daarbij kunnen horen, kunt laten zien wat je kan of dat nu VMBO is of VWO, dat maakt niets uit.

De deelnemers lieten gisteren met veel enthousiasme in een door hen zelf samengesteld programma aan hun gasten zien wat ze zoal hebben geleerd over anders voelen, denken en anders doen. Daarna kregen zij allemaal na een persoonlijk woordje het diploma uitgereikt en een cadeautje om te blijven denken aan alles wat ze hebben geleerd. De middag werd feestelijk afgesloten met een hapje en drankje voor alle aanwezigen. Kortom: een geslaagde afsluiting van een mooi leertraject van deze jongens en meiden.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal!

Op de foto 4 van de 5 deelnemers met trainer Helen Wildeboer» volledig nieuws