Nieuws

28 juni 2017

Voor de 50ste keer een Sta Sterk groep in het zonnetje

Vandaag was het weer feest in Heiloo. Elf kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar uit Heiloo, Castricum, Limmen, Bergen, Egmond a/d Hoef, Uitgeest, Beverwijk en Alkmaar kregen vandaag hun Sta Sterk diploma uitgereikt. Gedurende 10 lessen werkten de kinderen aan hun zelfvertrouwen en weerbaarheid. Wat zeg je als je last hebt van iemand naast je in de klas? Wat doe je als je niet mee mag doen? Hoe los je een ruzie op? Hoe sta je er sterk bij en denk je zo dat je ook sterk en rustig kunt reageren of een praatje durft te maken met een onbekende? Dit zijn zomaar een aantal dingen die de kinderen in de Sta Sterk training hebben geleerd.

Voor hun gasten lieten ze in rollenspellen zien wat ze allemaal op de training hebben geleerd. Daarna kregen ze hun diploma uitgereikt en was het tijd voor een gezellig afscheid met een hapje en drankje als positieve afsluiting van een mooi leertraject voor de deelnemers. De deelnemers waren in hun evaluatie erg positief over de training en wat ze allemaal hebben geleerd.


Trainer Helen Wildeboer over de deelnemers: " Ze hebben allemaal erg hun best gedaan in de les en thuis met ouders aan het huiswerk. Er zijn grote stappen gezet in het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid. Ik ben erg trots op deze deelnemers. Daarnaast ben ik er ook trots op dat een van de 2 groepen die vandaag de training afsloot al weer de 50ste groep was die het Sta Sterk diploma in ontvangst mocht nemen. Weer een mooie mijlpaal voor mij als trainer van Stichting Omgaan met Pesten in Heiloo. Op naar de volgende mijlpaal, want in september starten er gewoon weer nieuwe Sta Sterk groepen in Heiloo."

Op de foto's 8 van de 11 deelnemers die vanmiddag hun diploma in ontvangst namen.



» volledig nieuws